Samsung Galaxy S2 – смартфон от класа

samsung-galaxy-s2

Еволюцията на двуядрените смартфони продължава. С всеки нов модел устройствата стават все-тънки и впечатляващо бързи и един от най-възхваляваните претенденти в този бранш е Samsung Galaxy S2. Вървейки по стъпките на своя не по-малко популярен предшественик Samsung Galaxy S, новият модел, включва в себе си 4.3-инчов AMOLED тъчскрийн, 8–мегапикселова камера и супер производителен Samsung процесор, който работи на 1.2GHz.

 

Технически данни:

  • 1.2GHz двуядрен процесор
  •  4.3 Super AMOLED Plus дисплей
  •  8-мегапикселова камера
  • Android 2.3 операционна система
  • 1 GB оперативна памет
  • 16 GB вградена памет
  • Тегло: 116 гр.

 

Samsung Galaxy S2 е подходящият смартфон за тези от вас, които държат на 4.3 инчовия Super Amoled Plus дисплей и високата производителност.

В сравнение с други подобни устройства Galaxy S2 е изключително тънък – само 8.5 милиметра в най-дебелата си точка. Но за сметка на това, той е сравнително по-голям от стандартните джаджи. Размерите му могат да не се понравят на някои потребители, които са свикнали телефонът им да се побира в дланта. Но със сигурност биха възхитли всички останали потребители.

 


Предната част на смартфона е вдъхновена от дизайна на Samsung Galaxy S. Дизайнът е изчистен и стилен, което несъмнено прави добро впечатление. Задната част е изработена от специална пластмаса, която осигурява добра защита срещу оставяне на отпечатъци и поява на драскотини, но не предоставя достатъчно сигурен захват.


Когато говорим за Galaxy S2, става въпрос за един доста добре обурудван телефон, със страхотни функции и отлични характеристики. В горната си част има вход за слушалки, от ляво се намира бутонът за регулиране на звука, има microUSB в долната част, както и слот за microSD карта. Телефонът се продава с 16GB или 32GB памет и можете да добавите до 32GB външна microSD карта .

Galaxy S II използва новата технология MHL(Mobile High-definition Link ), която ви дава възможност да свържете телефона си с монитор или телевизор посредством MHL Адаптер.


Компанията Samsung е доста прочута със своите AMOLED дисплеи, които са известни с това, че предоставят невероятни живи цветове, ясни изображения и отлични ъгли на гледане. Затова не е учудващ и фактът, че качеството на екрана на Galaxy S2 е повече от страхотно. Резолюцията на дисплея е 480х800 пиксела, а гледането на филми и видеоклипове е истинско удоволствие.

Първоначално Samsung имаше планове S2 да работи с двуядрен 1GHz CPU, но впоследствие от компанията промениха решението си и увеличиха скоростта на процесора до 1.2GHz. Резултатът е телефон, който е забележително бърз и производителен – буквално летите, докато сърфирате или превключвате между менютата.

Операционната система е Android 2.3.3 Gingerbread, но съвсем скоро може да очаквате ъпдейт от Samsung до версия 4.04 Ice Cream Sandwich.

Друга впечатляваща черта в смартфона е камерата, която е 8 МР и прави видео с 1080р. Приложението на камерата е лесно за използване и има много режими за снимане. Резултатите са значително по-добри от средната 5–мегапикселова камера на телефон, но все пак не може да се мери с качеството на дигитален фотоапарат.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...