12 Android приложения за блогъри

12 Android приложения за блогъри

Ако сте блогър и искате по всяко време да сте на една ръка разстояние от вашия блог, независимо къде се намирате, разгледайте долуизброените полезни приложения за Android, с които лесно и бързо управлявате съдържанието в блога си, правите промени, поствате статии и видео.

Чрез тези инструменти можете да актуализирате съдържанието по всяко едно време, директно  от мобилното си устройство. Не е нужно да имате достъп до лаптоп или настолен компютър, за да направите това, след като и с  Android смартфона си бихте могли да се справите  чудесно.

 

WordPress

Това приложение  е разработено за собствениците на Android, които искат да управляват своите блогове, базирани на WordPress, независимо къде се намират. Приложението изисква да имате устройство с операционна система Android 2.1 и версиите нагоре.

С този инструмент лесно актуализирате съдържанието на блога си, пишете нови мнения и редактирате предишни постове. Хубавото в това приложение е фактът, че не само поддържа домейн WordPress.com, но също така и самостоятелно хоствани WordPress  блогове. В допълнение лесно проверявате дали някой е писал коментари и колко посещения сте имали за деня,месеца или годината, както и кои статии привличат най-голям интерес.

Интерфейсът е приятен и лесен за употреба и помага да извършвате ралични действия с голяма бързина.

 

Blogger

Не бихме пропуснали и приложението на Blogger за Android устройства. Платформата, която е разработена от Google, е чудесен инструмент, за да управлявате вашите Blogger блогове. И от тук имате възможност да поствате нови статии, да качвате снимки, да отбелязвате местоположение, да четете коментари и т.н.

Преминаването между отделните блогове става доста лесно и не създава никакви неудобства.

 

Tumblr

Tumblr е микроблогинг платформа, която позволява постването на текст, снимки,видео,линкове и цитате. Tumblr е наличен за Android устройства и дава възможност да правите всичко онова, което правите и с десктоп версията.  Интересното е, че можете да настроите кога вашите постове да бъдат публикувани.

 

Writer

Writer е приложение, което може да бъде много полезно за хора, които обичат да водят онлайн дневник и да блогват. Инструментът  позволява да пишете  каквото пожелаете и да го запазите като чернова  за преглеждане по-късно. Приложението изисква потребителят да има  устройство с операционна система  Android  2.1 и нагоре.

С Writer имате опция да споделяте документите си чрез имейл или да ги синхронизирате с акаунтите си в Dropbox и Box.net.

 

BlogPost

BlogPost може да бъде наречен „майка на всички блогове“, тъй като с него има възможност  да се управляват всякакви видове блогове – WordPress, Blogger, LiveJournal, Flickr и др. BlogPost дава на потребителите приятен и изчистен визуален редактор да пишат и публикуват постове в блоговете си.

С BlogPost  не само ще се наслаждавате на лесно управление на блоговете си, но също така  поддържа широка гама от опции като подравняване,  шрифтове, параграфи и т.н.

 

LiveJournal

Ако имате блог/блогове в LiveJournal, то тогава приложението за вашия смартфон ще ви бъде просто необходимо. Android приложението е почти същото както на обикновената версия на лаптопа и можете да ъпдейтвате блога си директно от телефона си. С лекота  управлявате вашите коментари и постове, които сте публикували.

Част от нещата, които приложението включва са:

  • публикуване на записи във вашия Journal и общности
  • качване на снимки
  • създаване и провеждане на анкети
  • редактиране на публикации
  • създаване на чернови.

 

Posterous Spaces

Posterous Spaces  е приложение за  Android, разработено от компанията  Posterous, с което лесно споделяте снимки,видео и идеи с вашето семейство, приятели  и група от хора. Също така директно от вашия смартфон решавате с кого искате да споделяте по всяко едно време.

Част от функциите са:

  • Лесно контролирате с кого споделяте вашите пространства
  • Публикувате видео и снимки
  • Създавате толкова пространства, колкото поискате и можете да позволите на вашите близки да допринасят за развитието им.

 

Blogaway

Blogaway е полезен инструмент, ако изполвате Blogger. Предоставя функции като поддръжка на множество акаунти, тагове, лейбъли, връзки, чернови. Можете да добавяте снимки от Picasa и видеоклипове от YouTube. Новата бета версия ви осигурява някои от възможностите на WordPress.

 

Blogger-Droid

Това е още един клиент на Blogger, който бе доста популярен преди Google да изкара своята официална версия на блоговата платформа. Потребителите могат да преглеждат и  изтриват постове, както и да качват снимки, публикуват коментари и статии.

 

Pixelpipe

Можете да управлявате блоговете си на 75 различни услуги, включително Blogger, TypePad, WordPress, MoveableType, Tumblr и LiveJournal.  Също поддържа и други инструменти и услуги като Facebook, Flickr, Picasa, Blogger, Twitter, Foursquare и Dropbox.

Това е едно изключително полезно приложение, особено ако имате блогове на различни платформи.

 

Moby

Споделяйте постове, музика, снимки и видео между дузина социални мрежи и блогови услуги. Moby поддържа големите играчи Facebook, Twitter, YouTube, WordPress, Blogger, LiveJournal и Netlog.

 

AnyPost

Повече микро блог, отколкото конвенционален блог, това приложение поддържа Ping.fm и се синхронизира с Twitter, Facebook, MySpace и други. Можете да управлявате различни акаунти лесно и бързо от едно място. Освен да правите  актуализации на съдържанието, приложението  ви позволява и да преглеждате последните публикувани съобщения от вас.

 

Loading Facebook Comments ...