Пет сайта за генериране на силни пароли

5 сайта за генериране на силни паролиВ наши дни да имате силна и сложна парола, която да ползвате в интернет, е повече от необходимост. С множеството зловредни програми, които върлуват в онлайн пространството, хакерските атаки и спамовете, които получавате на имейлите си, ежедневно сте изложени на риск от разбиване на паролите за профилите ви в социалните мрежи, онлайн банкиране, имейли и т.н., което в повечето случаи може да доведе до сериозни последици.

Затова винаги трябва да имате едно наум и евентуално да се защитите по някакъв начин от посегателство над личната ви информация и вмешателство в банковите сметки.

Как да го направите? Като за начало можете да започнете с установяването на силна парола, която в същото време да можете лесно да запомните. Целта не е просто да комбинирате случайни цифри и букви, а да генерирате парола, в която вие намирате някакъв смисъл.

Тук сме подбрали пет онлайн инструмента, които ще ви помогнат да генерирате силни пароли и да сте спокойни за сигурността си.

Make Password

Make Password е онлайн сайт, който позволява на потребителите да съставят сложни пароли, които да използват при регистриране на важни профили. Паролите, които се генерират от Make Password не се съхраняват и не се правят на случаен принцип. Потребителят може да избира да използва малки или главни букви, специални знаци, символи или всички заедно.

Има възможност и за установяване на дължината на паролата в интервала от 0 до 100 символа. След като са избрани всички опции, натиска се “Make Password(s)” и паролата ще бъде конвертирана и показана на дисплея.

Free Password Generator

Паролите, които се съставят са уникални и никога не се съхраняват на сървърите на уебсайта, за да се осигури максимална защита на личните данни на потребителите и тяхната сигурност.

Първата стъпка е да изберете вида на символите, които да присъстват в комбинацията. Те могат да включват малки и главни букви и специални знаци (!, +).

Втората стъпка е да изберете дължината. Това е доста важна част от целия процес, тъй като не всеки може да помни дълги пароли. Въпреки това, колкото  по-сложна е тя, толкова по-силна ще бъде.

Накрая само трябва да натиснете „Генерирай“ и комбинацията ще бъде показана на дисплея.

Strong Password Generator

Това е един от най-бързите и сигурни начини да получите нова парола.  Всичко, което трябва да направите,  е да се спрете на дължина с минимум 5 до 30 символа. Потребителят решава дали да бъдат включени специални знаци или не.

Накрая просто се натиска „Генерирай“ и комбинацията ще бъде съставена с помощта на скрипт и публикувана на уеб страницата.

Една от най-страхотните функции на този инструмент е опцията „Запомни паролата си като“, която прави вашата парола като акроним на нещо. Например паролата: i#2K1 може да бъде запомнена като „India # 2 KILO 1“.

 

SafePasswd

SafePasswd е онлайн сайт, който също генерира за вас пароли на случаен принцип, но също така позволява да определите типа парола, която искате. Можете да посочите, ако желаете да се състои само от букви, числа, букви и цифри или да използвате всички налични знаци. Друга страхотна функция е, че SafePasswd ви дава възможност да изберете и дължина на паролата си.

Loading Facebook Comments ...