Виж повече от всичко с Asus MemoPad HD7

Искаш четириядрена мощ, красиви цветове, стилен дизайн и две камери?

Разбира се, кой не иска?

Дойде ред и на най-доброто предложение в бюджетния клас! Хитовият модел на ASUS – Memo Pad HD7.

MemoPad HD7

Buy Button

Ще се разходим набързо по характеристиките на таблета като предварително споменем, че е подходящ за всички възрасти и е способен да задоволи и най – малките капризи – естествено с малки изключения.

Започваме с четириядрен процесор на MediaTek с тактова честота 1.2 GHz – което само по себе си го прави най-добрия процесор в бюджетния клас до 300 лв. Следва да споменем най-новата версия на Android – 4.2. След това ще скочим върху голямата по капацитет памет – 16GB EMMC с възможност за увеличение чрез microSD – до 32GB! GPS, WiFi (b/g/n), Bluetooth 4.0 са част готините екстри на таблета, като му липсва единствено и само 3G. С две стерео колонки звука е невероятно добър и плътен! Батерията е 3950 mAh и предлага живот до 10 часа (дори повече според употребата) . Предлага се в 4 цвята – розов, син, бял и зелен. Ами дисплея? Разбира се, пазехме най-хубавото за десерт – 7 инча (17.78 cm), IPS капацитивен мултитъч със огромната резолюция 1280х800 WXGA!  Картината и цветовете са радост за окото! А цената… 299 лв. с ДДС!

MemoPad HD7 вероятно ще си остане най-хитовото парче технология за тази година (поне за момента). По този повод сме поканили  на размисли и страсти (по отношение на таблета) колежката от shtrak.bg – Силвия Бойчева, за да не си хвалим сами таблетите.

– Здравей! Представи се накратко на аудиторията.

Алоха на всички читатели! Смея да кажа, че съм широко скроена личност с разностранни интереси и умения. Кои развити, кои не… Екшън винаги има. Млада, дълга, почти стърчаща, симпатична (скромна) брюнетка. Студентка съм последна година в Икономически Университет Варна (И нека тук започнат освиркванията , хаха ) (ууууууууу :D) Работя, като Junior Developer в най-уникалната Web/IT фирма – Щрак ЕООД. Има дни в, които до толкова не ми се тръгва от тук, че искам да опъна палатка пред офиса.

(В допълнение само ще кажем, че не за първи път споделя мнения и впечатления за продуктите.)

– Чудесно представяне! А какви впечатления имаш за MemoPad HD7?

Първоначално подходих със „какво пак са измислили…!?“ преди да взема в ръце това технологично попадение на Asus.

– Но?

Прочетох спецификациите, старателно подбрани и изписани на кутията, отварих – той е там и ме чака…да направя първия си отпечатък. Класическа ситуация. Така и направих – взех го, разгледах го, допадна ми. Страхотен таблет – стабилен, симетричен, с ярък 7.0” (17.78 cm) (1280×800) IPS капацитивен мултитъч дисплей.

performance

– А как ти се стори производителността?

Като малко дете, започнах да отварям една след друга всички налични вградени апликации, до момента в който толкова се бях оляла. Просто свършиха трябваше да си тегля още – ВЕДНАГА!  Таблетите с които съм имала възможност да работя към настоящия момент винаги са проявявали слабост при натоварен режим на работа.Има момент в който се усеща леко насичане и на процесора започва да му се вие свят, да вдига температура, което обикновено ми подсказва, че съм попрекалила. Интересното в случая, е че таблета работеше все така добре. Процесора  на този етап се справяше повече от перфектно.

– Защо си мисля, че няма да приключиш до там?

Правилно. Никак не бях удовлетворена от натоварването. Стори ми се недостатъчно и започнах да запълвам с бясна скорост наличните 16GB. Настъпи етапа в който реших, че ще симулирам абсолютно типично потребителско поведение. На практика бяха отворени много апликации, хаотично оставени да работят на background. В последствие бяха изтеглени набързо: Skype, Facebook, Sygic и т.н. Запълних паметта на половина и настъпи моментът, в който трябваше да изцедя на максимум, възможностите на таблета. Повторих стъпките и всичко бе стартирано едновременно. Browser-a  бе щателно натоварен с 15 таба, предварително подбрани такива с много флаш + 16 апликации отворени и оставени oтворени. Full HD клип вървеше на background, навигацията пусната, Skype & Facebook бълваха notification през 3 секунди (брей, много си търсена :D), няколко игри бяха пуснати и минимизирани. В последствие не видях резултат от моя труд и останах разочарована от факта, че не успях да срина Аndroid-a и Asus-a да забие в даден момент.

 

– Сериозно?!?

Напълно! Прехвърлях кадрите на клипа с лекота. Успоредно с това проведох и Skype разговор.

Мемопад

Buy Button

– Като каза Skype…как ти се стори камерата?

Предната камера не беше нищо особено, но доста прилична. Това, което ме впечатли беше задната 5MPx камера. Страхотни, качествени снимки!

sonicmaster audio

– А звука?

В това малко съкровище присъства SonicMaster audio технология. Пуснах си як рок, който си звучеше чисто и стабилно. Нямаше пращене нито в ниските, нито във високите честоти.

battery

– Какво ще кажеш за батерията? Стигна ли ти да изтормозиш таблета до краен предел?

Да, дори остана заряд след като приключих с него, за което дори ми стана малко гадно. Как така ще остане батерия? Къде сте виждали, такъв резултат след такава гавра? Не знам какво има под капака, но нормалните батерии до 20 мин. прегряват и почват да губят заряд доста бързо.

По характеристика са посочени 10ч живот на батерията. След всичко преживяно, смея да кажа, че при средна сила на контраста ( дисплея се явява все пак, най-голям консуматор на енергия), таблета може спокойно да бъде активно използван дори повече от 10ч, което си е впечатляващо.

– Чудесно! А в заключение какво ще посъветваш бъдещите ентусиасти? Последни думи?

Ще посъветвам всички желаещи да побързат! Таблета е страхотен, а цената е изключително достъпна – 299лв с ДДС. Бързодействието и удобството, което ще намерите в Asus MemoPad HD7 струват много повече, спрямо таблети дори от по-висок ценови клас. Подходящ е за абслютно всеки тип потребител, със всякакви капризи. И понеже съм пич, на всички прочели до тук давам промо код, който едва изкопчих – mcard16 – за подарък 16GB microSD карта, ако си поръчате от Ardes.bg онлайн! Чао от мен, желая на всички много слънчеви усмивки и успех!

Благодарим на Силвия за съдействието и пожеланията!

И нека усмивките бъдат с вас!

Loading Facebook Comments ...