HP е новият първенец по продажби на компютри за първото тримесечие на 2018 г.

Анализаторите бяха убедени, че продажбите на настолни компютри и лаптопи ще намаляват, но финансовите отчети на HP за първото тримесечие на текущата година вероятно ще наложат корекции в прогнозите им. Компанията обяви стабилен ръст и в двата сегмента, като подчертава, че става дума за реалните продажби в глобален мащаб, а не само за доставки на бройки до търговските мрежи. Приходите възлизат на $8.28 млрд, които пък се равняват 60% от целокупния бизнес на технологичния гигант, разпростиращ се и в много други продуктови сегменти и услуги.

На базата на тези данни може да се изтъкне, че HP е водещият производител на преносими и настолни компютри за първите 3 месеца на 2018-а, като изпреварва доскорошните лидери Lenovo и Dell. Разбира се, не всяка компания се е отчела и тепърва може да видим още обрати. Но във всеки случай акционерите трябва са доволни — увеличението и на нетните приходи до 1.06 млрд. носи дивидент от $0.64 за всяка притежавана акция.

В търговския каталог на Ardes.bg можете да разгледате актуалните устройства на HP, които ѝ донесоха успехи и я изстреляха на първа позиция.

Loading Facebook Comments ...