Изтече първа правдива информация за конзолата PlayStation 5

Снимката е само илюстративна и представя разглеждания продукт.

Преди два дни имахме повод да съобщим, че игровата конзола PlayStation 4 отпразнува 5-годишен юбилей, който няма да е последният. Причините са, че платформата продължава да жъне успехи, а по всичко личи, че официалният анонс на PlayStation 5 е насрочен за догодина, като готовият продукт ще може да се закупи от потребителите чак от 2020 година нататък.

Днес специализираната медия „БлогДот“, позовавайки се на собствени източници, потвърди предположенията, че Sony ще обяви PS5 не по време на геймърското изложение Е3, а на самостоятелно събитие през втората половина на 2019-а. Конзолата щяла да излезе на пазара през март или ноември 2020-а, като за по-вероятен месец се спряга ноември — заради Черния петък и коледния шопинг сезон през декември, когато традиционно и статистически се отчитат най-добри продажби на техника.

Това, че премиерата на PS5 наближава, косвено се потвърждава от водещи разработчици на игри. Те нямат право на този етап да говорят за необявената конзола, но загатват, че са получили първите devkit-ове, позволяващи им да започнат работа по заглавия за платформата. Доколкото може да се вярва на данните, изтекли до медиите, конзолата ще включва:

• 8-ядрен процесор Ryzen;

Видеокарта на AMD, базирана на архитектурата Navi, която засега не е налична дори за РС геймърите;

• Истинска 4K графика при 60 кадъра/секунда;

• Подобрена виртуална реалност (VR) и повече аксесоари, включващи шлемове и ръкавици;

• Синхронизация на конзолата с телевизора или монитора посредством технологията V-Sync, при която се елиминират визуалните несъвършенства;

• Обратна поддръжка (Backwards Compatibility) на игрите за PS4 и PS3, както и на ограничен брой заглавия за PS2 и оригиналния PS;

• Достъп до игри за сваляне от онлайн услугата PSN, както и от оптичен носител. PS5 ще има Blu-ray Ultra HD (BD-XL) сертификат, което означава, че ще работи с най-модерните дискове, съхраняващи до 128GB информация;

• Самата услуга PSN ще претърпи ъпгрейд и ще позволява много по-високи скорости за сваляне на игри.

Твърди се, че Sony ще направят всичко възможно да предложат PlayStation 5 на цена до 500 щатски долара. Но това ще зависи от много фактори, включително от състоянието на пазара през 2020 г., както и от продуктите, които ще предложат конкурентите, особено Microsoft със следващия им Xbox.

По всичко личи, че сегашните геймърски платформи ще продължат да са актуални още няколко години. Можете да закупите готови компютърни системи от Ardes.bg, както и различни модификации на PS4.

Loading Facebook Comments ...