Говорителите на LG G8 ThinQ ще са скрити в дисплея

Тенденцията при смартфоните през последните няколко тримесечия е дизайнът им да се изчиства поне привидно от разсейващи елементи и външни компоненти. Крайната цел, както изглежда, е дисплеят да заема възможно най-голяма площ от лицевия панел. И като че ли от нищо друго.

Най-напред в екрана бяха скрити сензорите за пръстови отпечатъци. Сравнително наскоро научихме и за първия умен телефон със селфи камера, също вградена в панела. А пък LG тази година ще ни предложат модела G8 ThinQ, при който говорителите ще станат „невидими“.

Технологията на южнокорейската компания се нарича Crystal Sound OLED. Тя се изразява във възможността колонките да се намират зад дисплея, а самият екран да се използва като усилвател на звука. Твърди се, че иновацията била толкова значима, че гласовете на събеседниците се чували несравнимо по-ясно от всичко, познато досега.

Наред с това, LG G8 ThinQ ще се възползва от цифрово-аналогов конвертор Hi-Fi Quad DAC и система DTS:X 3D Surround Sound, които ще осигуряват виртуално 7.1-канално аудио. Всичко това ще бъде окомплектовано и с Boombox Speaker с действителна акустична камера за максимално точни и ефективни басови звуци.

Докато очакваме този уникален смартфон да излезе и попълни каталога на Ardes.bg, не пропускайте вече наличните предложения на LG и другите водещи производители.

Loading Facebook Comments ...