Intel и TSMC изправени пред нови проблеми с техните процесори

Още миналата година се разбра, че Intel няма да наваксат производството на своите 10-нанометрови процесори. По тази причина компанията вложи над 1 милиард щ. долара за разработката на обновени 14-нанометрови модели за нужните на тазгодишните лаптопи. Оказва се, че неприятната епопея ще продължи и във второто тримесечие на 2019 г.

По данни на DigiTimes, положението даже ще се утежни до месец юни, когато доставките на процесори ще намалеят с още 2 до 3 процента. Дефицитът вече обърка плановете на РС производители, сред които Lenovo, Dell и HP. Списъкът вероятно ще се допълни и с тайвански брандове.

В същото време TSMC, доставящи чипове за смартфоните на Apple, за пръв път от 8 години насам отчетоха загуби. Една от причините се открива в намаленото търсене на последната генерация айфони. Друго обяснение е консервативният интерес към нови сървъри. TSMC се надяват на значително по-добри приходи от 7-нанометровите чипове и въвеждането на 5G мрежи.

Ardes.bg предлага нови ноутбуци от водещите марки и всички варианти на последните айфони, предназначени за европейския пазар.

Loading Facebook Comments ...