Поддръжката на Windows 7 изтича скоро и Microsoft ще ви го напомня

Използвате ли Windows 7 на лаптопа и/или настолния компютър? Ако сте един от милионите потребители, които все още работят с тази операционна система, очаквайте Microsoft да ви изпраща съобщения. С тях ще ви подсещат, че поддръжката на „Седмицата“ приключва през януари 2020 г.

Вицепрезидентът на компанията Март Барлоу заяви, че до края на текущата година ще бъдат разпратени „само няколко“ такива послания. Ако искате първото да бъде и последното, не трябва да затваряте прозореца му с бутона Х, а да кликнете на „do not notify me again“. Това ще бъде особено полезно за офисите и изобщо за бизнеса, тъй като корпоративната поддръжка на Windows 7 ще продължи по-дълго.

Също така Бърлоу е категоричен, че Microsoft няма да натрапват свой продукт, който да замени остарялата им операционна система. Така или иначе новите компютри не я поддържат и се предлагат с актуален софтуер. Все пак се споменава, че към напомнящото съобщение ще има и линк към отделна страница, на която ще е обяснено защо е препоръчително да използвате Windows 10.

Всички преносими и десктоп компютърни конфигурации, предлагани от Ardes.bg, идват с легални операционни системи. Такива могат да се закупят и отделно, ако избраният модел няма предварително инсталирана ОС. В този материал разглеждаме ползите от периодичното обновяване на хардуера и преминаването към по-съвременни програми.

Loading Facebook Comments ...