Догодина AMD ще доставят първите чипове за PlayStation 5

Популярният технологичен сайт DigiTimes оповести радостна новина за геймърите. Има известна, макар и не много голяма вероятност първите бройки от следващата игрова конзола на Sony да се появят още през следващата година. Но не по-рано от коледно-новогодишния пазарен сезон.

Това се съди по информацията, че AMD, които ще изработят централния процесор и видеокартата на PlayStation 5, щели да разполагат с първите бройки CPU през третото тримесечие на 2019-а. Засега няма данни за етапите в разработката и изработката на графичния ускорител. Но ако и той се произвежда с тези темпове, окомплектованите машини ще могат да поемат към магазините за Коледа догодина.

Фактически производител на процесорите ще бъде тайванската компания TSMC. Тя се е оказала единствената способна да се справи със 7-нанометровия процес и да осигури нужните бройки в разумен срок. Акционерите на AMD със сигурност също са доволни, че Sony и милиони нетърпеливи игромани са се доверили на техните продукти.

Ardes.bg също очаква новия PlayStation в богатия си каталог, включващ гейм заглавия, конзоли, настолни и преносими компютри специално за тази цел.

Loading Facebook Comments ...