Скоро решаваме кога да се инсталират ъпдейтите на Windows 10

Няма да е пресилено да се каже, че Windows 10 имаше трудно начало. И едва през настоящата година успя да изпревари процентите на Windows 7 в статистиките за разпространение. Дори този закъснял успех се дължи преди всичко на обстоятелството, че новите лаптопи и компютърни компоненти, начело с дънните платки и процесорите, не поддържат по-стари версии.

Какви бяха причините? Една от тях беше телеметрията, която и досега действа отблъскващо на конспиративно настроените потребители, както и на всеки друг, загрижен за личните си данни. Но по-голямата част от хората, особено тези от средите на бизнеса, не харесваха това, че нямат контрол над периодичните софтуерни актуализации.

Автоматизираното и самоволно сваляне и инсталиране на ъпдейтите побъркваше професионалистите, тъй като това отнема системни ресурси. Често и по Закона на Мърфи — в неподходящ момент.

Е, от следващия месец това ще се промени

Всеки ще може да зададе в менюто Download And Install Now кога да се инсталират най-новите обновления. Те ще могат да бъдат отлагани и по цял месец. Но не за по-дълъг срок от 35 дни.

Нововъведението се очаква с майската актуализация, тоест след броени седмици.

Ardes.bg препоръчва използването на актуални операционни системи. Дори тогава, когато недостатъците им се отстраняват със закъснение. Поддръжката на Windows 7 изтича до няколко месеца, а модерните антивирусни решения работят най-добре с нови ОС.

Loading Facebook Comments ...