Samsung разработват универсален дисплей с променливи параметри

Една от дъщерните компании на Samsung, специализирала се в разработката на модерни дисплеи, е на път да направи революционен пробив. Пред него биха избледнели постиженията дори на гъвкавите смартфони от линията Galaxy Fold. Следващата голяма крачка в този сегмент се очертава да бъде универсален екран, адаптиращ се според вида на мобилното устройство, което искаме да използваме.

Патентът, с който е регистриран прототипът, се нарича Variable Stiffness Flexible Display. В свободен превод името загатва, че твърдостта на дисплея ще бъде с променливи параметри. А практическото му изражение ще бъде, че ще може да се огъва като смарт гривна или часовник около китката, но също така ще се разпъва до размерите на таблет или умен телефон.

Не е известно на такъв етап е разработката и дали крайният резултат ще отговаря на всички изисквания за качество. Например вече се появиха първите сведения, че някои бройки на Galaxy Fold имат неочаквани дефекти и не функционират по начина, който е предвиден. Ако обаче южнокорейският гигант действително напредне с универсалния дисплей, вероятно ще положи началото на чисто нова продуктова категория.

Готови решения на Samsung и други водещи производители в почти всяка технологична сфера са част от богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...