Краят на Windows 7 продава повече лаптопи през 2019 г.

Авторитетната статистическа компания IDC излезе с доклад, в който се прогнозира ръст при продажбите на компютри до края на текущата година. Интересна е посочената причина. След два месеца Microsoft прекратяват поддръжката на Windows 7 и потребителите, особено тези от бизнеса, преминават на по-нови устройства.

IDC вярват, че ръстът на продадените Personal Computing Devices (PCD), тоест лични компютри, ще бъде минимален. Изчисляват го на 0.5%. Все пак това е положително явление на фона на по-дългосрочните перспективи, според които до 2023 г. продадените PCD ще се ограничат до 367 милиона бройки.

Експертите са на мнение, че до края на 2019 г. ще се осъществят доставките на приблизително 93.8 милиона на компютри. Специално при лаптопите бройката ще възлиза на 74.9 млн. продадени модели. На трето място се нареждат хибридите тип 2-в-1 (лаптоп и таблет), от които ще бъдат реализирани над 50 млн. устройства.

В прогнозата на IDC са включени и таблети

Успехът им се очаква да се изрази в 81.4 милиона броя. Това прави пазарният им дял сред всички PCD около 20%. Предполага се, че по-предпочитани ще бъдат тези с диагонал на екрана над 10 инча.

Ardes.bg е доверен партньор на всички водещи производители на компютри, лаптопи и таблети. Не пропускайте невероятните ни предложения на намалени цени за предстоящия коледно-новогодишен пазарен сезон!

Loading Facebook Comments ...