Samsung патентоват концептуален таблет със сгъваем механизъм

Отминаващата година беше тази на смартфоните със сгъваеми дисплеи. Те определено направиха много заглавия в специализираната преса и привлякоха внимание от страна на потребителите. Засега са по-скоро нишови продукти, които не са необходими на всеки, но самата концепция за устройства със сгъваем екран вече е заразна.

Както писахме на няколко пъти през 2019 г., водещите производители в технологичния бранш се надпреварват за подобен подход при лаптопите. Специално Lenovo отрано говорят за преносими компютри с „двоен дисплей“. Можете да видите разработките им тук и тук.

Беше въпрос на време тази идея да обхване и таблетите

Samsung може би ще бъде първата компания, която ще се отчете със сгъваем таблет. За това може да се съди по патентна заявка пред службите WIPO и EUIPO. Няколко издания вече разпространиха дори схеми и компютърно генерирани илюстрации на концепта.

Какви ще бъдат характеристиките на този таблет,

доколкото изображенията носят представа за продукта:

• по-голям дисплей от този на Galaxy Fold;

• заострени ъгли на рамката, за разлика от заоблените на сгъваемия смартфон от тази компания;

• бутоните за увеличаване и намаляване на звука, както и този за включване и изключване на устройството са разположени от дясната страна;

• високоговорител и порт за зареждане в долната част;

• потенциален втори говорител в горната част.

Що се отнася до хардуера, няма никакви данни на този етап. Дори не е сигурно, че сгъваемият таблет някога ще види бял свят. Патентът е по-скоро за общия дизайн, а не за конкретен модел.

Най-новите комерсиални смартфони и таблети на Samsung, както и на другите лидери в областта на потребителската електроника, са част от богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...