Появи се нова информация за контролера на PlayStation 5

PlayStation 5 се очаква за следващия коледно-новогодишен пазарен сезон. Това не пречи на Sony още отсега да се подготвя за неизбежната маркетингова кампания през 2020 г. и задаващата се премиера. За целта отрано патентова най-новите си разработки, свързани с игровата конзола.

Именно покрай един такъв патент изданието Venture Beat се сдоби с първи сигурни данни за контролера, който ще наследи DualShock 4. Условно нареченият DualShock 5 изключително наподобява своя успешен предшественик, но се отличава и с някои различия. Първото, което се откроява, е липсата на светещата лента в предната част на джойпада.

В PS4 подсветката се използва от игри с виртуална реалност (VR) и добавена реалност (AR), за да локализира по-точно разположението на потребителя в помещението. Съмнително е, че тази функция ще се премахне в PS5. По-вероятно е Sony да са разработили друга технология, която да постига същите резултати и да гарантира обратната съвместимост с приложения за PS4.

Предната част на контролера пък ни разкрива порт тип USB-C, който почти със сигурност ще служи за зареждане. Пак в предния панел, обърнат към играча, но в долната част, дискретно е позициониран микрофон за общуване със съотборници.

Спусъците са по-големи от тези, които познаваме от сегашното поколение на игровата конзола. Това може да се дължи на подобрение в ергономията, целящо по-голямо удобство за геймърите. Но може да е неизбежна необходимост заради новата технология, при която тези бутони ще реагират на повече степени на натиск.

Актуалните игрови конзоли на Sony са част от продуктовия каталог на Ardes.bg. Възползвайте се от намалението в цените и от настолните компютри и лаптопи за геймъри, предлагани в нашия едноседмичен „Черен петък“!

Loading Facebook Comments ...