Процесорите AMD вече са предпочитани в Европа пред Intel

Беше въпрос на време преди сериозните затруднения на Intel в производството на 10-нанометрови процесори да даде отражение в популярността. Проучване на EHA (Европейската хардуерна асоциация), което беше оповестено в TechRadar, е категорично, че чиповете на AMD вече са предпочитани на европейския пазар. Прогнозира се, че това положение ще се съхрани поне до края на текущата година.

Към днешна дата доверието на европейските потребители е 60% в полза на AMD. Процесорите Intel продължават да са предпочитани от 40% анкетирани в Стария континент. Съотношението 60 срещу 40 процента беше и през 2018 година, но ролите на AMD и Intel бяха обърнати.

Да се твърди, че обратът е следствие само от проблемите на Intel, не е коректно. Самите процесори от AMD се радват на заслужен интерес, като поименно се споменават тези от линията Ryzen 3000. Те имат изключително добри характеристики и се предлагат на разумни цени.

Европейците стават все по-склонни да изберат и видеокарти на AMD. Миналата година доверието към тази компания беше 18%, а понастоящем е нараснало до 23%. Безусловен лидер в сегмента на графичните ускорители обаче си остава Nvidia с нейните над 70% популярност.

Ardes.bg предлага най-добрите лаптопи и настолни компютри, базирани на процесори от AMD и Intel. В богатия ни каталог ще откриете и видеокарти като самостоятелни продукти и като част от вече готови конфигурации.

 

Loading Facebook Comments ...