10 съвета за Черния петък, които ви спестяват пари и нежелани емоции

И тази година празнуваме с портфейлите си Black Friday, известен у нас и като Черен петък. В дните, които го предхождат, пък и на самия „Празник на шопинга“, потребителите са бомбардирани от всички страни с увещания за изгодни покупки и незабравими преживявания. Но не всички поръчки са изгодни и за двете страни — търговеца и клиента, нито всички паметни емоции са от приятните.

С настоящата статия ще посочим няколко аргумента за избора на Ardes.bg като доверен партньор и като най-подходящото място за закупуване на нова електронна техника. Не само за Черния петък, но и по всяко друго време. Ето някои съображения, които могат да имат и частните, и бизнес потребителите:

1. Изберете специализиран магазин

Когато искаме да си купим персонална и черна техника, включваща смартфони, таблети, лаптопи, ултрабуци, настолни компютри, монитори и аксесоари за тях, можем да го направим както от произволен магазин, така и от специализиран. Какво отличава специализираните от останалите? — Преди всичко това, че те предлагат продукти от водещите производители на съответните технологични сегменти. А за разлика от тях, местата, където се продава и бяла техника (перални, прахосмукачки, печки и др.), работят и с производители, които може да са реномирани в бялата техника, но да не предлагат най-доброто качество при черната и персоналната.

Също така специализираните търговски вериги, сред които е Ardes.bg, могат да бъдат доверени партньори на производителите. Това означава, че се ползват с преференциални условия, като редовни доставки, актуални продуктови серии и най-добрите цени. В крайна сметка от всички тези неща печелят и крайните клиенти.

2. Следвайте експертните препоръки

Някои търговци подхождат към Черния петък на принципа „ден година храни“. Техните консултанти, ако изобщо имат такива, целят да направят възможно най-голям оборот през тази ежегодна кампания, като не се интересуват особено дали клиентът ще получи продукт, подходящ за неговите нужди, и съответното удоволствие. И не държат клиентите да се върнат.

Възможно най-ниската цена, разбира се, е важна. Но тя не е всичко. Ето защо нашите консултанти се съобразяват с най-малко десет критерия, когато насочват към конкретно предложение и когато съдействат при избора между две или повече сходни предложения. Ardes.bg не съществува само за Черния петък, а е търговска верига с над 20-годишна история и безупречен престиж сред клиентите си. И никога не би си позволила да наруши собствените си установени традиции.

3. Очаквайте сигурна доставка

В ред на мислите от предходния параграф, винаги е разумно да поръчвате от доказали се вериги, каквато е нашата. Каквото и да поръчате от нас, можете да сте убедени, че ще го получите в обещания срок. Ако пък поради някакво форс мажорно обстоятелство или по външна причина не можем да изпълним заявката, можете да сте напълно уверени, че ще получите парите си обратно или по ваше желание ще ви предложим аналогичен продукт на същата цена.

4. Усмихни се дори на грешния избор

Ако се почувствате недоволни от новата си придобивка, защото сте я купили на изгодна цена, но не ви върши работа, нямате повод за притеснение. Или поне е така, ако поръчката ви е от Ardes.bg. По закон клиентите ни имат право да върнат стока, закупена през интернет, в рамките на 14 дни.

Ние обаче по собствено желание удължаваме този срок на 30 дни. А той важи не само за онлайн покупките, но и за онези, направени на място в магазините ни. Без да питаме защо сте размислили! Просто защото сме убедени в качествата на нашите стоки, както и че винаги можем да ви предложим уместно алтернативно решение.

5. Удължете гаранцията и помислете за застраховка

Повечето стоки, закупени от Ardes.bg, позволяват удължаване на стандартната гаранция срещу символично допълнително заплащане. То не е задължително, но е препоръчителна грижа за вашето спокойствие. Застраховките обхващат широк кръг от евентуални неприятности, които водят до увреждане или загуба на техниката.

Ако се стигне до сервиз, осигуряваме бързо и качествено обслужване — както в гаранционния, така и в извънгаранционния срок. Докато например лаптопът ви се ремонтира, можете да използвате оборотен модел, за да вършите служебната или личната си работа.

6. Спестете си кошмара на мъртвите пиксели

Една от най-неприятните изненади е, когато открием, че екранът на новия ни лаптоп има мъртъв пиксел — такъв, който не променя цвета и светлината си според изискванията на съдържанието, а стои като малка черна точка. Следващата неприятна изненада е, когато открием, че такива фабрични дефекти не се покриват от гаранцията на повечето производители, въпреки че за тях е редно да отговаря именно производителя, а не търговеца. Важи дори за най-реномираните сред тях.

Можете да си спестите тези паметни, но неприятни емоции, ако на Черния петък или във всеки друг ден закупите компютър от Ardes.bg. В случай че изтеглите късата клечка и ви се падне някоя от статистически редките бройки с мъртви пиксели, в срок от 30 дни след поръчката можете да направите замяна на модела при нас или да получите обратно 5% от цената, която сте заплатили за продукта.

7. Търсете лицензиран софтуер

Писали сме в отделни статии защо е разумно да използвате лицензирани програми и операционни системи. Тук накратко: ако ви хванат с пиратски софтуер, глобите понякога са толкова големи, че биха могли дори да съсипят малкия и средния бизнес.

Ardes.bg предлага лаптопи и настолни компютри с лицензиран софтуер, както и такъв без предварително инсталирана ОС. Ако закупеният продукт няма такава, ние можем да решим проблема, като извършим необходимите инсталации и първи настройки. По този начин предпазваме устройството от технически грешки и повишаваме комфорта ви при използването му.

8. Вземете продукта още същия ден

Имаме както онлайн магазин, така и физически магазини в няколко градове от страната. Поръчките през интернет са свързани с изчакване на доставка от куриер. Но ако дойдете в някой от търговските ни центрове, защото знаете предимствата от това, било на Черния петък или в друг ден, можете да вземете новото си устройство на място и да го използвате веднага.

9. Пазете се от измамни „отстъпки“

Спекулативните търговци имат една порочна практика, при която неоснователно повишават цените в седмиците преди Черния петък, след което ги понижават обратно точно на този ден и представят това като огромни и примамливи намаления. Измамата лесно се установява, ако следим пазара отрано или видим кешираните страници в Google за цените в по-ранни периоди.

10. „Не чакай Черния петък“

В Ardes.bg редовно правим промоционални отстъпки, които са следствие от естественото развитие на технологичния пазар. Например появата на нова серия продукти води до задължително и очаквано понижение на цените за по-старите серии от същата марка. В този смисъл при нас всеки ден е Черен петък.

Loading Facebook Comments ...