Lenovo показа първия си гъвкав лаптоп ThinkPad X1 Fold

Предварителната информация, че на изложението CES 2020 ще се акцентира върху устройства с гъвкави или двойни дисплеи, се оказа вярна. Dell представиха две концептуални джаджи от този тип, обединени под името Ori. Но Lenovo привлякоха повече внимание с първия си комерсиален гъвкав лаптоп, наречен ThinkPad X1 Fold.

За преносимите компютри с такава функционалност се говори особено упорито, откакто излязоха смартфони като Galaxy Fold на Samsung. Известно беше, че Lenovo от години се опитва да предложи модел, съобразен с тази тенденция. Резултатът впечатлява както с характеристиките си, така и с предварително обявената препоръчителна цена от $2499, по-ниска от анализаторските прогнози.

Спецификациите на ThinkPad X1 Fold

Наличните данни не са изчерпателни, но сигурните са следните:

• 13.3-инчов pOLED екран, разработен в сътрудничество с LG Display;

• разделителна способност 2К (2048х1536 пиксела);

• поддръжка на Active Pen стилус;

• IR камера с резолюция 5МР;

• Dolby-сертифицирани стерео говорители;

• зареждане на батерията с технология Rapid Charging;

• по данни на производителя, самата батерия ще осигурява автономна работа с лаптопа до 11 часа;

видеокарта Intel UHD Graphics 11;

• 1TB твърд диск и 8GB оперативна памет.

Защо изработката е важна

Едно сгъваемо устройство, независимо дали е смартфон или ноутбук, трябва има сериозен механизъм, способен да издържи на многократни разтваряния и затваряния на екрана. Също така „пантите“ не трябва да издават неприятни звуци, нито да създават усещане у потребителя за затруднение в движението или прекалена разхлабеност.

За целта Lenovo са подсилили механизма с тънък слой от неръждаема стомана. Той е устойчив и на надраскване. Стойка в задната част на ThinkPad X1 Fold му позволява да се използва в няколко режима, подобно на вече познатите хибридни модели. Пазарната премиера на лаптопа се очаква до средата на тази година.

Лаптопите 2-в-1 и най-разнообразни компютърни конфигурации в широк диапазон от цени могат да се намерят или поръчат за асемблиране през Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...