През март ще научим повече за видеокартите на Nvidia с архитектура Ampere

През месец март ще се проведе конференцията GTC 2020, на която се планират специализирани технологични разработки и се представят най-добрите постижения в областта на гейминга. Зад съкращението GTC стои GPU Technology Conference. А когато става дума за технологии на графичните ускорители, една от водещите компании в бранша получава идеалната трибуна да се похвали с новите си постижения.

Именно в рамките на тази конференция се очаква Nvidia да представи новите си видеокарти с архитектура Ampere. Те ще бъдат изработени по 7-нанометрова технология. Комерсиалната им премиера ще се състои по-късно през годината, най-вероятно през есента.

Защо Nvidia не бързат

Актуалните видеокарти на компанията, базирани на архитектура Тuring, се радват на голям интерес от геймърите. Специално за моделите RTX 2080 и RTX 2080 Ti може да се каже, че предлагат по-висока производителност, в сравнение с конкурентните предложения на AMD в същия ценови клас. След като няма спешно търсене на нещо по-добро, предлагането също е излишно или поне не изисква бързане.

Вероятно това е причината Nvidia да насрочат обявлението на Ampere-базираната видеокарта RTX 3080 за лятото. И по-точно: през юни по време на изложението Computex. Ориентировъчно в този период ще разберем повече и за RTX 3070, насочен към геймърите, купуващи модели от средния клас.

Актуалните графични ускорители на Nvidia и AMD могат да се поръчат като самостоятелен компонент от онлайн магазина на Ardes.bg или като част от готови и напълно окомплектовани компютърни конфигурации.

Loading Facebook Comments ...