Apple отчете рекордни продажби и опасения заради китайския коронавирус

Последното тримесечие на 2019 година е било „рекордно успешно“ за Apple. Компанията отчете приходи, възлизащи на 91.8 млрд. щ. долара. Това се дължи на добрите продажби на смартфони от линията iPhone 11.

Има защо събитието да е тържествено за Apple, които в 4 поредни отчета за предходните четиримесечия разочароваха акционерите си с незадоволителни продажби. Сред причините се посочваше пренасищането на пазара и неуместната маркетингова компания. Днес компанията признава, че е било грешка да акцентира върху най-скъпите си модели като флагмани.

Обратният подход, при който най-достъпният iPhone 11 (наследник на бюджетния модел iPhone XR) е сочен за водещият от линията, съответно се оказва успешен. Тази маркетингова стратегия е адекватна, понеже се вписва в тенденцията хората да са резервирани към смартфони, надхвърлящи разумните граници на цената. Твърде вероятно е следващият айфон с най-ниска цена също да бъде в центъра на рекламите.

Но кога да го очакваме?

Известно е, че през 2020 година Apple ще предложат първите модели iPhone с 5G модеми. Те ще имат усъвършенствани камери и по-мощни чипсети. Проблемът обаче е, че се произвеждат в Китай, а голяма част от тази страна понастоящем е в „карантина“.

Карантината дори не трябва да е в кавички, когато говорим за глобалната заплаха от опасния коронавирус, огнището на който е в няколко китайски градове. Като се има предвид, че вирусът може да живее часове и извън човешкото тяло, това поставя под въпрос и безопасността на редица продукти, изнасяни от тази страна. Ето защо Apple се опасяват, че може да имат затруднения в бъдещите доставки на телефони.

Най-новите айфони и Android-базирани умни телефони са съществена част от продуктовия каталог на Ardes.bg. Опасност от заразяване с коронавирус през китайски технологични продукти не съществува за България. Стоките пътуват до нашата страна по-дълго, отколкото е животът на вируса извън човешкото тяло.

Loading Facebook Comments ...