Nvidia стартираха облачната геймърска услуга GeForce Now

След дълъг период на отворени и затворени тестове геймърската услуга GeForce Now стартира официално. Тя позволява да играете много от модерните хитови игри на различни устройства, независимо от тяхната хардуерна мощност. Сериозните изчисления се извършват в „облака“ (суперкомпютри на Nvidia), а графиката и звукът се стриймват към дисплея на потребителя.

На теория GeForce Now е сходна на услугата Google Stadia, но има и съществени различия. Геймърите не са принудени да купуват игри от каталога на Nvidia, а могат да възпроизвеждат заглавия, които вече имат в платформите на Steam, Battle и Epic. Понастоящем поддържаните хитове наброяват 400, като ще се увеличават в бъдеще.

Съвместимите настолни и мобилни устройства

Засега можете да пускате дори най-тежките игри на всеки лаптоп или настолен Windows-базиран компютър, стига да има прилична връзка с интернет. Собствениците на Mac-ове също не са забравени, но все още не се поддържа iOS за айфони и айпади. За сметка на това обаче, смартфоните и таблетите с Android са напълно съвместими.

Що се отнася до връзката с интернет, тя трябва да бъде поне 15 MBbs. Колкото по-бърза е, толкова по-малка става вероятността да се ограничи резолюцията при стриймваната картина. (Точно както е и при стрийминг услуги като YouTube.)

Безплатната и платената версия на GeForce Now

Потребителите могат да изпробват облачната услуга на Nvidia напълно безплатно за период от 90 дни. Трябва да се има предвид обаче, че безплатната версия може да ви помоли да изчакате ред, ако сървърите са претоварени в даден момент. Гейминг сесията не трябва да надхвърля 60 минути.

Платената версия ще струва $5 на месец през следващите 12 месеца. При нея няма никакви ограничения в продължителността на гейминг сесиите. Няма и опасност да се наложи изчакване на ред.

На този етап GeForce Now има пълно покритие само в Северна Америка и Западна Европа. Налични са и сървъри за области от Централна Европа, Русия и части от Източна Азия, предимно Япония. Източна Европа, включително страните от Балканския полуостров, ще трябва да изчакат услугата да бъде налична и за тях.

Геймърските лаптопи, компютри и конзоли са част от богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...