Коронавирусът сякаш окончателно „дистанцира“ Xerox от HP

До края на миналата година компанията Xerox на няколко пъти опита да придобие HP. Последният опит беше направен в последните месеци на 2019 г., когато офертата беше отхвърлена, а двата технологични гиганта си дадоха време да помислят още. Преговорите им щяха да бъдат подновени през пролетта на 2020 г.

По данни на Reuters, плановете за обединяване на двата бизнеса се отлагат безсрочно. Дори се говори, че този въпрос повече няма се повдига в близко бъдеще. Причината и двете компании да се отдадат на сериозен размисъл е пандемията заради COVID-19, която на този етап изглежда безсрочна.

Времената на несигурност и очаквана рецесия

Когато през януари тази година Xerox направиха номинация на 11 техни кандидати за борда на директорите в HP, не се получи очакваният резултат. Акционерите бяха разколебани от случващото се по света и се оказаха под влиянието на бизнес анализаторите. Почти всеобщото мнение беше, че един такъв съюз между Xerox и HP няма да е от полза за никой от тях.

Спрягат се две имена, които обаче не са доволни от развоя на събитията. Единият е Джон Визентайн, бивш мениджър на HP. Другият е Карл Икан – милиардер със значителни делове както в Xerox, така и в HP.

Продуктите на Xerox и HP, включително най-новите им принтери и лаптопи, са част от богатия продуктов каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...