Скоро ще представят мистериозен смартфон със 192MP камера

Две медии твърдят, че в края на месеца се очаква анонс на първия смартфон със 192MP камера. Специализираната медия AndroidHeadlines и технологичният блог Digital Chat Station не поясняват кои ще бъдат производителят и марката на мистериозния модел. Известно е само, че устройството ще бъде базирано на чипсета Qualcomm Snapdragon 765, който действително поддържа 192-мегапикселови камери и 5G мрежи.

Въпреки че вече има наличен процесор, който е създаден за камери с такава висока резолюция, досега никоя компания не се беше възползвала от функцията. Най-популярните съвременни умни телефони залагат на сензори с 48MP, 64MP или 108MP. Сред флагманите с особен акцент върху мобилната фотография понастоящем се открояват Huawei P40 Pro и Samsung Galaxy S20.

Самият брой на пикселите в сензора не е гаранция за качество

Ако една 192MP камера не е окомплектована от иновативни софтуерни алгоритми, снимките просто биха станали излишно големи и прекалено трудни за споделяне. Ето защо повечето опитни производители вграждат технологии, които виртуално обединяват съседни пиксели в един, за да улавят по-добре светлината. По този начин се осигуряват образи без цветен шум в слабо осветени сцени.

Твърде вероятно е камерата на мистериозния 192-мегапикселов смартфон да поддържа подобни функции. Вероятно ще го научим в края на месеца. В каталога на Ardes.bg ще намерите всички налични умни телефони, много от които са идеални за мобилна фотография.

Loading Facebook Comments ...