Без слушалки и зарядно в комплекта на iPhone 12

Изтъкнатият анализатор Минг-чи Куо неотдавна излезе със смела прогноза, според която комплектът на iPhone 12 няма да включва слушалките EarBuds. Сега той актуализира предположението си, като добави, че следващият топ смартфон на Apple ще се продава и без зарядно устройство. Мнението му е, че по този начин компанията ще опита да намали цената, като я направи сравнима с тази на iPhone 11.

Интересното е, че до този момент Apple не са излезли с потвърждение или опровержение на тези данни. Обикновено те по един или друг начин коментират прогнозите на Куо и още няколко експерти в бранша. Мълчанието им налива бензин в огъня на спекулациите.

Казаното от Куо намира и други обяснения

В началото на тази година писахме, че от 2021-ва е възможно всички производители на умни телефони да бъдат задължени да предлагат уеднаквени зарядни устройства. По този начин Европейският съюз опитва да ограничи технологичните отпадъци на своята територия. Още тогава се знаеше, че Apple може да имат най-големия проблем, тъй като залагат на интерфейс, различен от масовия USB Type-C.

Отпадането на зарядното от комплекта може да се разглежда и като начин за заобикаляне на европейското законодателство.

Ако прогнозите на анализатора Куо се потвърдят, слушалките и зарядните за новите айфони ще се продават като отделни аксесоари. Очакваме iPhone 12
през наближаващата есен. Актуалните смартфони на Apple и другите водещи производители са част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...