Xiaomi работят по смартфон със 100W бързо зареждане

Измина над една година, откакто Xiaomi показаха 100-ватова технология, позволяваща бързо зареждане на смартфони. Само за 17 минути може напълно да се зареди батерия с капацитет 4000mAh. До този момент иновацията обаче нямаше комерсиално приложение.

По непотвърдени данни, това е на път да се промени много скоро. През август се очаква официалният анонс на умния телефон Mi Mix 4. Той щял да се възползва от технологията за бързо зареждане с мощност 100W.

Предполага се обаче, че Mi Mix 4 няма да търси ниска цена, за което си има поне една обективна причина:

Оскъпяването ще се дължи на чипсета Snapdragon 875

Новата архитектура, използвана от Qualcomm за Snapdragon 875, поддържа редица атрактивни характеристики. Една от тях е именно бързото зареждане при 100 вата. Другите екстри акцентират върху подобрението на 5G свързаността, като ще се поддържат sub-6GHz и mmWave 5G честоти.

Qualcomm обявиха, че Snapdragon 875 ще бъде предназначен за смартфони от висок клас, като ще струва около 250 щатски долара. Това е с близо 100 долара повече от актуалния чипсет Snapdragon 865. Поскъпването на този ключов компонент няма как да не доведе и до оскъпяване на смартфоните, които го използват.

Xiaomi бяха сред първите компании, които изразиха притеснение от ценовия скок. Те обаче са готови да предложат поне един модел, който е изпълнен с богати и иновативни функции. По всичко личи, че това ще бъде именно Mi Mix 4.

Ardes.bg е доверен търговски партньор на всички водещи производители на умни телефони, като най-новите и налични модели са неизменна част от нашия продуктов каталог.

Loading Facebook Comments ...