Huawei се изстреля в ТОП 10 на престижна класация за иновации

Консултантската компания Boston Consulting Group (BCG) публикува тазгодишната си класация за най-иновативните компании. Техният списък с 50 отличени имена включва разработчици от най-различни сегменти. По-специален интерес за читателите на блога на Ardes.bg вероятно представляват лидерите в областта на IT технологиите.

През 2020 г. Huawei е поставена на шесто място в класацията. За пръв нейното име беше споменато от BCG през 2014-а, когато китайската компания заемаше последното петдесето място. Ето защо имаме основание да говорим за „изстрелване“ в челната десетка.

Кои са другите лидери сред иноваторите

ТОП 10 е както следва:

1. Apple

2. Alphabet/Google

3. Amazon

4. Microsoft

5. Samsung

6. Huawei

7. Alibaba

8. IBM

9. Sony

10. Facebook

Сред множеството причини за успеха на Huawei

могат да се посочат инвестициите в първокласни смартфони, умни аксесоари и иновации в инфраструктурата на телекомуникационните услуги. Тази година и по-специално през април китайският бранд сензационно измести Samsung от първото място като производител на смартфони. Samsung удържаха тази позиция в течение на много години и детронирането им доскоро изглеждаше невъзможно.

Постиженията на Huawei изглеждат още по-впечатляващи, когато се разглеждат на фона на търговските войни, водени срещу тях. Въпреки затрудненията компанията успя да си изгради мрежа от партньори за доставки на ключови хардуерни компоненти. А инвестициите им в качествени приложения и платформата AppGalley също дава желаните резултати.

Ardes.bg предлага най-новите технологични продукти на Huawei и всички водещи световни производители на мобилни и стационарни IT устройства.

Loading Facebook Comments ...