Samsung с незлоблива шега заради промените в новите айфони на Apple

Както писахме онзи ден, премиерата на iPhone 12 беше широко отразена и смартфоните привлякоха интереса на публиката. Но повечето заглавия по света акцентираха на решението новите айфони да се продават без зарядно и без слушалки в комплекта. Привидно решението е „странно“ и „изненадващо“.

В нашата публикация дадохме не само официалното обяснение на Apple, но и реалната причина за премахването на зарядното и слушалките. Конкурентите на компанията обаче не се вълнуват от каквито и да било обяснения. Те просто се възползваха от възможността да се подиграят — някои по-елегантно и с повече такт от други.

Най-жилещо, без непременно да е злобливо, се изказаха от Samsung. Между южнокорейския гигант и Apple може да има известни партньорски отношения, но си остават люти конкуренти. Даже често се съдят за патенти.

Без да споменава името на Apple, Samsung „случайно“ намери за уместно да пусне поредица постове в най-популярните социални мрежи. Те са илюстрирани със собствените им смартфони от линията Galaxy. И се изтъква, че те идват с всичко необходимо — оригинално зарядно и качествени слушалки.

Намекът на корейците е повече от ясен: Потребителят, който желае да получи пълнофункционално ново устройство, следва да избере предложенията на Samsung, а не тези на Apple. Леко заядливата кампания в социалните мрежи включи и напомнянето, че продуктите на Samsung масово и отдавна поддържат 5G, докато други (разбирайте Apple) пускат „първи модел“.

Ardes.bg предлага с еднакво удоволствие умните телефони и на двете компании, както и на други водещи производители в този технологичен сегмент.

Loading Facebook Comments ...