Xiaomi са готови с 80W технология за безжично зареждане на смартфони

Днес Xiaomi ще покажат най-значимия си досега напредък при технологиите за безжично зареждане. Според предварителния анонс на компанията тяхната нова разработка е най-бързата в света. От рекламния постер се разбира, че ще работи с мощност 80W.

Даден е и конкретен пример. Ако смартфоните използват батерия с капацитет 4000 mAh, тя ще се зареди до пълните 100% за 19 минути. А за 8 минути ще е на 50% заредена.

Не се очаква представяне на нов смартфон

Събитието изцяло ще акцентира върху новите зарядни на Xiaomi. Привидно странното решение става лесно обяснимо, ако имаме предвид, че това третата голяма крачка на компанията в тази област. И то само в рамките на 2020 година.

През август пуснаха телефона Mi 10 Ultra, който беше с първото безжично зареждане с 50W. По-рано през годината, през март, пък беше показана 40-ватова технология за зареждане. И така, днес очакваме празничното представяне на 80-ватовото решение, като Xiaomi не крият, че вече работят и по 100W система за безжично зареждане.

Ardes.bg предлага актуалните смартфони на китайската компания и е доверен партньор на другите водещи производители в този сегмент.

Loading Facebook Comments ...