Настолни компютри на Huawei ще използват процесори Kunpeng 920

Китайските социални мрежи начело с Weibo разпространяват интересни снимки, които са с лошо качество, но ясно показват нов настолен компютър на Huawei. Името му е MateStation B515 и се очаква да бъде предлаган предимно за корпоративни клиенти и държавни учреждения. Някои от компонентите на машината са собствена разработка на китайската компания, като това важи с особена сила за централния процесор.

Процесорът Kunpeng 920 е дело на HiSilicon, дъщерна компания на Huawei. 8-ядреният чип работи на честота 2.6 гигахерца и се произвежда от TSMC по 7-нанометровата технология. Настолният компютър ще се предлага с монитор на Huawei, покриващ 72% от цветовата гама на стандарта NTSC.

Други известни параметри на MateStation B515

• 4 слота за оперативна памет (до 64GB DDR4-2400);

• поддръжка на макс. 6 информационни носители с интерфейс SATA 3.0;

• вграден M.2. (SSD) слот в дънната платка;

• интегрирана видеокарта AMD R7 Radeon 430 с възможност за добавяне на втори графичен ускорител (PCIe 3.0 x16);

• 2 мрежови порта;

• 4 х USB 3.0 и USB 2.0 интерфейса.

Към днешна дата няма сигурна информация дали MateStation B515 ще се предлага на европейския пазар. Не е известно и дали компютърът ще може да се поръчва от частни потребители. И ако да, на каква цена.

Huawei обаче имат и няколко успешни лаптопи и ултрабуци. Те се предлагат от Ardes.bg. Можете да разгледате предложенията в нашия онлайн магазин.

Loading Facebook Comments ...