Nvidia се похвали с близо 60% повече приходи за последното тримесечие

Както писахме през август тази година, Nvidia вече е по-скъпа компания от Intel. Това се дължи преди всичко на успешните видеокарти и на новите разработки за сървъри и устройства с изкуствен интелект. Отделно тайванския технологичен гигант е в процес да закупи бизнеса с процесори на ARM.

Успехите на Nvidia личат и от новия им финансов отчет за последното тримесечие (Q3) на 2020-а. Компанията има приходи в размер на 4.73 млрд. щ. д., значително повече от прогнозните на анализаторите. Ръстът спрямо същия отчетен период на миналата година възлиза на впечатляващите 57%.

Видеокартите GeForce продължават да се радват на авторитет

Графичните ускорители, предназначени специално за геймърите, си остават сред водещите причини за финансовите постижения на Nvidia. Решенията от GeForce RTX 3000 Series, които дебютираха тази година, предлагат най-новите технология (хардуерен Ray Tracing и др.). Те вече се предлагат и в портфолиото на Ardes.bg.

Понастоящем някои модели от тези видеокарти са включени в селекцията ни за Черен петък. Ще ги намерите в раздела „Компютри и периферия“. Можете да ги поръчате на извънредно изгодни цени като самостоятелни компоненти и или в готови компютърни конфигурации за гейминг.

Loading Facebook Comments ...