Samsung работят по смартфон камери с резолюция 200MP и 600MP

По данни на TechRadar, южнокорейският гигант до края на 2021 година може да пусне пазара първия си смартфон с камера, поддържаща резолюция 200 мегапиксела. Съществува вариант модулът, който ще бъде базиран на патентованата технология ISOCELL, да дебютира в умен телефон на друг производител. Но това е малко вероятно.

Понастоящем Samsung разполагат със 108MP камери. Те се използват във флагманите на компанията. Доставят се и за конкурента им Xiaomi.

Повечето пиксели не са достатъчни

TechRadar предполагат, че първият смартфон с 200MP камера ще бъде нов модел от линията „гъвкави“ Galaxy Z. Известен факт от фотографията е, че увеличеният брой на пикселите дори би могъл да влоши качеството на снимките и видеото, тъй като се увеличава рискът от появата на шум. Това може да се избегне, ако сензорът е с по-голяма физическа площ, и именно това са планирали инженерите на Samsung.

Твърди се още, че корейците са се заели с разработката на камери с резолюция 600MP. Те обаче не бързат с това начинание и няма да са готови през текущата година. Имали да решават технологични затруднения.

Актуалните умни телефони на Samsung и други водещи производители, включително модели с акцент върху мобилната фотография, са част от богатото портфолио на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...