Samsung работят по специални OLED дисплеи за лаптопите на 2021 и отвъд

Вече няколко години Samsung имат неоспорено първенство в производството на OLED панели за телевизори и мобилни устройства. Те владеят 90% от този пазар, но са убедени, че могат да постигнат и повече. През 2020 година започнаха да доставят OLED дисплеи за лаптопите на водещи брандове като HP, Lenovo, Asus, Dell и Razer.

Намерението на Samsung очевидно е да направи своите разработки по-интересни и в сегмента на преносимите компютри, където досега доминират IPS и различни варианти на LCD технологията. За целта южнокорейската компания значително е обогатила качествата и функциите на OLED панелите си за 2021-ва. Някои от иновациите са специално съобразени с начина, по който лаптопите се използват.

Разработката на дивизията Samsung Display включва:

• Невиждана досега защита от отблясъци при работа с лаптопа на пряка слънчева светлина;

• Яркост от едва 0.0005 нита в най-тъмните области, което позволява изобразяването на наситен черен цвят и впечатляващо нативно контрастно съотношение;

• Динамичният контраст достига съотношение 1,000,000:1;

• 120% покритие на стандарта DCI-P3;

• 85% покритие на стандарта HDR при потребителската техника;

• Два размера на OLED панела, предназначени за 13.3- и 15.6-инчови лаптопи;

• Full HD резолюция и при двата варианта.

Samsung са се спрели на Full HD резолюция, защото при тези размери на дисплеите и благодарение на OLED технологията, качеството на картината е забележително. Освен това при този брой на пикселите се щади батерията. В по-далечно бъдеще и при специални изисквания от производителите на лаптопи е възможна и появата на 4K Ultra HD OLED екрани за преносими компютри.

Актуалните лаптопи на всички водещи световни производители се предлагат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...