Ardes.bg подкрепи дейността на Социално предприятие „Работилница за сувенири и култура” и закупи ръчно изработени мартеници

Баба Марта е един от най-позитивните български празници, на който малки и големи се даряват и закичват с червено-бели украшения – мартеници, а в края на месец март, преди гнездата на щъркелите да се оживят напълно, дърветата се изпъстрят с тях.
Комбинацията на червени и бели конци в мартеницата не са просто случайна комбинация. Присукани и вплетени едни в други, те символизират надеждата за здраве, късмет и благополучие. Носят ведро настроение и усмивки, те са и предвестник на наближаващата пролет и връщането на природата към живот.

В съзвучие с красотата на празника,

Tази година Ardes.bg избра да закупи ръчно изработени мартеници, подкрепяйки  дейността на Социално предприятие  „Работилница   за   сувенири   и   култура”. Двуцветните символи ще бъдат раздадени като жест на внимание към служители и клиенти.
Създадена от Сдружение “Цветница”,  работилницата е място, в което хора с увреждания и хора от уязвими групи,  развиват своето творчество, създават различни сувенири и рекламни материали, а чрез тях раздават настроение.
Артикулите се произвеждат ръчно и са предимно от естествени материали, като създаването им е свързано и със запазване на българските традиции и културата. Те са инспирирани от  Трявна, където се и произвеждат.
Ardes.bg поздравява всички свои клиенти за 1-ви март, като им пожелава крепко здраве и слънчево настроение!
Loading Facebook Comments ...