Acer Predator Orion 3000 – компактно бижу за запалени геймъри

Един от най-интересните геймърски компютри тази година се очертава Predator Orion 3000. Настолната машина на тайванския производител Acer ще дебютира по-късно през 2022-ра в ограничени бройки за световния пазар. Няколко от тях ще се предлагат от Ardes.bg, като една вече е изложена в магазина в София и може да се види от всички любители на модерните технологии.

Предварителната информация обещава, че ще има какво да се види. Predator Orion 3000 ще бъде един от най-малките настолни компютри, предназначени за сериозен гейминг. Инженерната идея е корпусът да заема възможно най-малко пространство на бюрото, без това по никакъв начин да повлиява на първокласното охлаждане и високата производителност.

Идеално съчетание на функционалност и красота

Компактната кутия на Predator Orion 3000 е в обсидианов цвят. Изработена е от метално шаси, защитено от прах чрез фина мрежа. През потъмненото стъкло можете да наблюдавате RGB светлините, които геймърите могат да настройват в свой стил чрез софтуера PredatorSense.

Приложеният софтуер на Acer позволява да персонализирате LED светлините при избор от над 16 милиона цвята.

Вентилаторите Predator FrostBlade 2.0 в кутията също разполагат с RGB светодиоди. По този начин, освен перфектно охлаждане при възможно най-ниски нива на вибрации и шум, се явяват и част от красотата на машината. Дъгообразният дизайн на перките с помощта на статично налягане насочва чистия и охладен въздух през ключовите компоненти на системата, като процесора, видеокартата и дисковете.

USB портовете и жаковете в предната част на кутията са ергономично разположени, така че да имате бърз и удобен достъп до тях. При това – без значение дали компютърът е на пода или върху бюро. Самите портове включват традиционния стандарт USB Type-A и новия Type-C.

Наистина ли е „Готов за всичко“?

Предварителната рекламна кампания на Acer определя Predator Orion 3000 като „готов за всичко“ и това не е лишено от основания. Едни от най-важните компоненти за всяка геймърска машина са процесорът и видеокартата. В случая производителят се е постарал да осигури дефицитните графични ускорители GeForce RTX 3070 на Nvidia. Практически това означава, че наистина компютърът е готов за всяка игра и ще може да я възпроизвежда дори на монитор с 4К резолюция при бърз фреймрейт.

В зависимост от конкретната конфигурация, можете да очаквате комбинирани до 12-о поколение процесор Intel Core i7 и до 64 GB оперативна памет. Най-сериозните модели ще дойдат с до 2 TB NVMe SSD дискове, а отделно могат да се добавят и SATA3 харддискове.

Зареждането на игрите от M.2 SSD ще става почти мигновено, благодарение на технологията PCIe 4.0. В недалечно бъдеще се очаква и масовото навлизане на 5-о поколение PCIe. Acer изтъкват, че Predator Orion 3000 е готов за всякакви ъпгрейди, за да ви служи дълги години напред.

За да удължат максимално поддръжката и живота на тези компютри, Acer ще ги доставят с предварително инсталирана операционна система Windows 11.

Приоритет върху игрите

Какво се очаква от един истински компютър за игромани? – Преди всичко да разпознава геймърските сесии. А след това да оптимизира текущите процеси по такъв начин, че играта да е на първо място и шансовете за успех в надпреварите с други потребители да са най-големи.

Технологията GameFast прави точно това. Тя автоматично прекратява или спира процеси, които не са необходими, докато играете. Така Predator Orion 3000 осигурява всичките нужни ресурси за пълноценното геймърско изживяване.

Безжичният интернет използва усъвършенствана версия на стандарта 6 GHZ Wi-Fi 6E. Това ви дава преднина, когато играете в отбор или поединично срещу други играчи в интернет. Скоростта на мрежовата връзка се поддържа стабилна и благодарение на технологията Lag and Latency Reduction.

Компютърът има и „скрити“ екстри като поддръжката на DTS:X ULTRA. С тази аудио технология превръщате произволни слушалки или РС тонколони в 360° съраунд система. Резултатът е, че по данни на производителя, ще чуете любимите си филми, песни и игри, както никога досега.

Очаквайте геймърските компютри Acer Predator Orion 3000 във веригата магазини на Ardes.bg. Дотогава можете да разгледате наличните предложения в нашето портфолио. Сред тях са собствено асемблирани системи и готови решения от водещи световни производители.

Loading Facebook Comments ...