Какво е саундбар система

Хората са склонни да инвестират много средства в качествено озвучаване и това е напълно основателно! Добре възпроизведеният звук и дълбокият бас засилват удоволствието при гледането на филми и слушането на музика – феновете на силните усещания ще вдигнат и двете си ръце “За” покупката на оборудване от най-висок клас, което да свържат с останалата техника в дома си, като телевизора. Саундбар устройствата са ново поколение аудио система, която представлява тонколона за съраунд усещане.

Подобри озвучаването у дома със soundbar

В дома си прекарваме много време и затова искаме то да е пълноценно. За да е то точно такова, трябва не само да си осигурим красиво обзавеждане, но и модерно оборудване, каквото е саундбар аудио системата. С нейна помощ може да подобрим озвучаването на жилището, възползвайки се от всички негови възможности, които не са никак малко.

Какво представлява системата

Ако наскоро сме се сдобили с най-нов модел телевизор, би било странно да го комбинираме с озвучителна техника отпреди 20 години. Логичното решение в случая е да заложим на решения като саундбар системите, които оправдават цената си напълно. Те са супер вариант от много гледни точки – освен ултра елегантен дизайн, те имат потенциала да пресъздадат звук, който ще отеква в ушите ви дълго време.

Саундбар аудио системата опреснява диалога и прави чуваемостта още по-добра. Този резултат е винаги търсен от киноманите и изобщо от хората, които обичат да стоят пред телевизорите в неделя следобед. Аудио детайлите биват изострени, а звукът – обогатен. Звукът и всички негови нюанси ще бъдат пресъздадени по правилния начин, което ще придаде още по-голяма динамика на екшън филма и красота на Chillout парчето по музикалния канал.

В технически и визуален аспект саундбар аудио системата представлява правоъгълно и продълговато блокче, което е снабдено с високоговорител. Той разпръсква звука равномерно и в широк диапазон, постигащ звуковия ефект на домашното кино. Техниката може да бъде поставена под или пред телевизора – според основата, върху която е сложен.

Какви са предимствата на този вид оборудване

Ако се питате защо да заложите именно на саундбар аудио системата, първо се запознайте с нейните предимства. От онлайн магазин Ардес ви уверяваме, че те не са никак малко, а именно:

  • лесен монтаж – инсталацията на този вид оборудване не изисква сложно окабеляване или допълнителни ремонтни дейности, за да бъде системата правилно поставена. Тонколоната е безжична, което е и сред водещите ѝ предимства;
  • отлична съвместимост в малки пространства – ако площта на стаята не е голяма, а възможност за използване на класическа система от няколко аудио източника няма, вариантът със саундбара си остава най-доброто решение;
  • ултра съвременен дизайн – модерното излъчване на системата за озвучаване няма как да остане незабелязано. Минималистичното ѝ оформление я превръща в интересен щрих към всеки интериор, за който няма значение към кое стилово направление принадлежи;
  • изключителен звук – поражда усещане за пространствена висота и докосва слуха по фин и въздействащ начин. Подобен ефект прави стандартното гледане на филми и слушането на музика в пъти по-интересно изживяване за сетивата, към което ще се пристрастим;
  • лесна употреба – елементарният принцип на работа на аудио системата е също сред неговите основни преимущества. Никои потребители не искат да се чувстват затруднени при използването на техниката в дома си – работата с безжичната тонколона напълно елиминира момента на чудене около портовете за кабели.

Една такава техника, като саундбар аудио системата, си струва във всяко отношение, защото нейното присъствие в дома ни ще е абсолютно осезаемо!

Как да изберем подходящия модел

Изборът на оборудване като саундбар системата може да подложи под съмнение компетентността ви по отношение на техническите въпроси. Този вид аудио оборудване е сравнително ново на пазара, което прави селекцията му по-сложна от очакваното. Екипът на Ardes.bg съветва да уточните следното:

  1. Местоположение на саундбар аудио системата
    Обикновено тя стои под телевизора, но в някои случаи се монтира и на стената. Доказано е, че позицията ѝ влияе върху качеството на звука, затова се уверете, че имате достатъчно място за подобен вид техника. Ако единственият вариант за вас е да я поставите над телевизора, се пригответе за един недотам задоволителен краен резултат.
  2. Естетически параметри
    Има модели с доста провокативен дизайн и такива с почти незабележим такъв. Обърнете внимание на вида на ТВ техниката и проверете дали нейният производител не предлага и саундбар решения към нея.
  3. Вид на усилвателя

Той може да бъде вграден или да бъде монтиран допълнително. Това разделя саунд системите на два основни вида – пасивни и активни.

Други параметри, като начина на свързване, размерите на техниката, броя канали и вида на безжична връзка, са също водещи критерии за избор.

Loading Facebook Comments ...