Новите MacBook с M2 чип вече се предлагат в Ardes.bg

Преносимите компютри на Apple запазват имената си и тази година: MacBook Air и MacBook Pro. Актуалните издания обикновено се маркират с годината на дебюта, в този случай – 2022. Тазгодишните предложения са базирани на чисто новия чип M2, който има ключова роля за предимствата и подобрената производителност, затова може да го срещнете добавен към името на модела.

От този месец 13.6-инчовите MacBook Air и 13.3-инчовите MacBook Pro с M2 са налични в нашите магазини, откъдето могат да се закупят. Разбира се, един от най-добрите начини да разгледате подробните характеристики на всяка конфигурация и да сравняте цената им е онлайн.

Кратко сравнение на двете серии, базирани на M2

Новото при MacBook Air 13 е усъвършенствания дизайн с шаси от екологичен рециклиран алуминий. Теглото е на ултралекия лаптоп е едва 1.24 кг. Той е и ултратънък – с профил от едва 1.13 см.

От друга страна, MacBook Pro 13 също се възползва от изискания дизайн и има еко сертификат, но габаритите му са малко по-големи. Тежи 1.40, а дебелината му е 1.56 см. За сметка на това, батерията му е по-добра по-данни на производителя – осигурява автономия до 17 часа, докато при Air тя е до 15 часа.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]
И двете линии MacBook с M2 чип позволяват лесно свързване с таблети и смартфони на Apple. Провеждате разговори от айфона си на лаптопа. Айпадът би могъл да служи като втори дисплей. Ако имате смарт часовник Apple Watch, с него може да отключвате Mac-а си.[/notification]

Подобренията, които носи M2

Лаптопите MacBook с чип M2 са около 1.4 по-бързи спрямо моделите с M1. Повишената производителност засяга цялата палитра от програми (фото и видео монтаж, обработка на звук, профилиран софтуер за специалисти и др.), както и гейминга. А в сравнение с Intel-базираните модели от по-старите поколения, по изчисления на Apple, мощността при M2 е умножена до 15 пъти.

Но какво изобщо се разбира под чип M2? Всъщност това название е общо за централния процесор (CPU) с 8 ядра и 10-ядрения графичен ускорител (GPU). Споменатият дълъг живот на батерията се дължи на общата енергоефективност, а тук можем да изтъкнем, че тя се отразява и на шума – дори при най-голямо натоварване новите MacBook остават тихи.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Задачите, които може да извършвате с тези лаптопи, са в пълния спектър от любителски до професионални. Поддържа се монтаж на 4К и 8К ProRes видео стриймове. Над 10 хиляди програми и плъгини за MacOS са оптимизирани за новия M2. По-бърз е и офис пакетът Microsoft Office 365.[/notification]

Още важни спецификации, защити и екстри

В тазгодишните макбуци Air и Pro няма почти нищо „стандартно“, а всичко прави крачка напред. Liquid Retina дисплеят вече е с яркост 500 нита, Quad HD резолюция и покрива на 100% цветовата гама P3. Технологията True Tone е допълнителна гаранция за винаги точното възпроизвеждане на всеки един от поддържаните над 1 милиард оттенъци.

Звукът е сертифициран за Dolby Atmos. Вградените говорители Spatial Audio са мощни и с кристални тонове при плейбек на музика, филми и игри.. А за общуването се грижат двойка (при Pro линията) или тройка (при Air) микрофони, допълващи FaceTime HD уебкамерата.

Новите M2-базирани MacBook идват с SSD до 2 TB и вградени защити на информацията от неоторизиран достъп. Отделно, MacOS и Apple silicon осигуряват вградена защита срещу зловредни приложения и вируси. Портовете Thunderbolt служат за добавяне и зареждане на аксесоари, могат да се свързват дисплеи с до 6К резолюция, а жакът доставя висококачествен сигнал за слушалки с висок импеданс.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Ardes.bg е българска компания с 3 десетилетия опит на ИТ пазара и доверен партньор на водещите производители на преносима и настолна техника.[/notification]

Loading Facebook Comments ...