Microsoft с нов Internet Explorer 9

internet-explorer-9

След като няколко години Firefox доминираше над Internet Explorer, на бойното поле се появи Google Chrome, който измести голяма част от конкурентите си. С появата си, Chrome събира над 10% от потребителите, Firefox запазва броят на употребяващите го, а потреблението на Internet Explorer драстично намаля. Ето го и отговорът на Microsoft в битката си с Chrome – Internet Explorer 9 (IE9).

Новата версия на IE9 е по-бърз дори от beta версията си. Към енджина му е добавен силна HTML5 поддръжка и заедно с това дизайнът му е опростен така че да получите максимално голям прозорец за извеждането на интернет страницата. Към браузъра е интегрирана уникалната защитна функция Tracking Protection за допълнителна сигурност. Табовете са разположени отдясно на адрес бара, което означава, че мястото за самите тях е по-малко.

След като инсталирате новият IE9, той автоматично замества старият Internet Explorer и по този начин не се налага деинсталиране. Може би е ясно че IE9 достъпна само за новите Mircosoft операционни системи – Windows 7 и Windows Vista. Има отделни инсталатори за 32 и 64 битовите операционни системи. Времето за инсталация е доста повече в сравнение с Chrome или FireFox. Другото което допълнително бави инсталационния процес е дразнещия задължителен рестарт на системата и нови ъпдейти за да можете да започнете да използвате новия браузър.

Интерфейсът е доста идентичен на IE9 beta. Компактен прозорец, оставящ повече място за уеб страницата. Всички инструменти се намират на един ред, а адрес барът вече е комбиниран с уеб търсачка. Достъп до всички настройки получавате от един бутон в десния край на лентата.

От компанията не са пропуснали да се погрижат за по-лесната и удобна работа с табовете. Можете да провлачите табовете с мишката и да ги разделите в отделни прозорци, както и обратно да го върнете като таб в текущия браузър. Докато правите това страницата остава видима, така че ако гледате видео например няма да се налага да го спирате за да не пропуснете част от него.

Друга интересна функция която е добавена е възможността за създаване на икона на желан от ваш интернет сайт в лентата на самия уиндоус.

Изтеглете новия Internet Explorer 9 (ще се отвори официален сайт на Microsoft).

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...