За кои технологични гиганти 2011 бе успешна и за кои не?

tehnologichni-giganti-2011

Кои големи технологични компании постигнаха значителни успехи през 2011 година и за кои тази година не бе една от най-добрите? Прочетете статията по-надолу и ще разберете кои са те.

 Amazon

Amazon Kindle е един от най-продаваните продукти през 2011 г. Това донесе значителни приходи на Amazon, а интересът към устройството продължава да расте все повече и повече. Това превръща 2011 година, определено в печеливша за компанията.

Търговците на дребно

Става все по-трудно и мъчно за търговците на дребно да убедят потребителите да пазаруват от тях. Технологиите се развиват с бясна скорост и хората не пропускат да се възползват от това.  Има онлайн магазини, в които всеки може да намери каквото поиска – смартфони, таблети, лаптопи, ноутбуци и какво ли още не. Best Buy, Amazon, Ebay и т.н. са едни от най-посещаваните сайтове за пазаруване на техника, като предлагат големи отстъпки и изгодни оферти. Повечето потребители предпочитат да си спестят ходенето до магазина и да пазаруват онлайн, направо от вкъщи или офиса.

 Apple

Несъмнено 2011 година ще бъде запомнена като една от най-трудните и в същото време успешни години за Apple. Смъртта на Стив Джобс помрачи щастието от успеха на актуализацията на iPhone 4 – iPhone 4S и новия iPad 2, който досега се е разпродал  в около 40 млн. бройки в цял свят. Това е рекорд, който никой друг модел таблет не е успял да постигне все още.

 HP

Таблетът TouchPad не оправда очакванията на HP. Събитието по реализирането на продукта бе посрещнато много радушно през февруари 2011, но настъпи истински обрат, когато в средата на лятото започна да се разпространява из магазините. Нещата станаха още по-странни, когато компанията проведе нечувана разпродажба, като таблетите се продаваха за 99 долара.

Android

2011 година бе годината на Android, когато се превърна в доминираща платформа за смартфоните. Докато Apple продължава да се радва на своите продажби на iPhone с iOS платформа и прави ежегодно само няколко големи представяния на своите устройства, за Google и  Android почти всеки ден е „launch day“. Множество производители постоянно изкарват на пазара нови Android устройства. Android Market расте с неимоверни темпове, достигайки 10 билиона сваляния за рекордно кратко време.

Повечето производители на Android таблети

Броят на продадените таблети през 2011 г., базирани на Android, не е особено впечатляващ. Продажбите на Galaxy Tab, Motorola Xooms и Toshiba Thrive бяха смутени от лесния успех на Amazon Kindle Fire и Nook Tablet, като последните две устройства също работят с Android 2.3.

Google

Тази година Google е победител поради много причини. Например, отличният старт на новата социална мрежа Google+, която определено заслужава внимание.

Платформата има регистрирани около 40 млн. потребители, но към момента значителен брой от профилите там принадлежат на работещите за компанията и най-активните потребителите, които са неразделни със социалните мрежи.

Google+ е добре изградена и модифицирана платформа и ви предоставя едновременно достъп  до всички услуги, предлагани от Google, като YouTube, Gmail и др.

Apple, Amazon, Microsoft и  Google

Всички те са в „облаците“ и се конкурират за вашето внимание, където и да се намирате. Apple направи много повече от която и да е друга компания през 2011 година за развитието на cloud съхраняването на данни. Продуктът на Apple iCloud не беше нещо революционно, но помогна на потребителите да се съсредоточат върху възможностите, които предоставя cloud computing.

Nintendo

Компанията Nintendo продаде милиони от своите продукти Nintendo 3DS 3D и геймърските устройства за увеличена реалност. Това е добрата новина за производителя. Лошата е, че този брой реализирани продажби бледнее пред успеха на предишните 150 млн. продадени портативни геймърски игри. Компанията положи много усилия да увеличи продажбите, но както изглежда друго преносимо устройство за игри изпреварва Nintendo – iPhone (и iPod touch).

Internet

Своето най-голямо развитие Интернет  преживява през последното десетилетие. През декември 2000 г. броят онлайн потребители е бил 360 млн. Днес използването на Интернет доминира в нашия живот. Близо 2 билиона хора по целия свят имат достъп до онлайн мрежата. Тази година населението на света се увеличи до 7 билиона, което означава, че все още има много хора, които не са онлайн.

Sony

Не отдавна стартираха продажбите на Sony PlayStation Vita, а с това се проявиха и някои недостатъци на устройството. Доста от потребителите в Япония са се оплакали, че джаджата им забива, а понякога тъчскрийнът не реагира на зададените му команди. От компанията се извиниха за допуснатите пропуски, а наскоро се появи и първият програмен ъпдейт на устройството, като вече най-вероятно трябва да са оправени всички проблеми.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...