С какво Windows 8 превъзхожда iOS?

С какво Windows 8 превъзхожда iOS?Windows 8 вече е на пазара и показа, че изправя Apple пред доста сериозна конкуренция. В действителност, новата операционна система ни напомня доста на Windows Phone. Продуктът на Microsoft има цял тон достойнства и нововъведения, които ще се понравят на потребителите. Ето някои от най-важните предимства, които  Windows 8 има пред iPad.

Windows 8 е „по-личен“ от iOS

Докато iOS представя снимки с икони на цветя, Windows 8 ви позволява да изберете всяка снимка, която искате да я използвате като жива икона на началният екран. И това е само един от начините да персонализирате десктопа. Мoжете да местите елементи, да създавате групи от приложения и да ги назовавате, използвайки функцията Semantic zoom. Също така да  поставяте на началния екран любимите си уебсайтове и снимки на близките си.

Windows 8 има по-бърз мултитаскинг  

Вече няма нужда да кликате два пъти, за да видите нещата си. Windows 8 ви позволява да преминавате бързо и плавно през приложенията, които наскоро сте отворили, само с преплъзване от левия ъгъл на екрана. Ако желаете да видите всички отворени приложения наведнъж, замахнете от левия ъгъл и после върнете пръста си обратно, за да ви излезе малко меню.

People App: отвъд обикновените адресни книги

Една от любимите функции в Windows 8 е People app. Програмата автоматично свързва дублиращите се контакти, така че ще  има само един човек с дадено име. Например, ако приятелят ви Иван Петров има профил в Windows Live, Exchange и Facebook ще виждате изброени всички негови акаунти на едно място. Освен това се показват последните актуализации във Facebook и Twitter.

Windows 8 дава по-бърз достъп до настройките

Искате да се свържете към различна Wi-Fi мрежа или да промените настройките на приложението? На iOS трябва да излезете от приложението и да отворите специалното меню с настройки. На Windows 8 просто замахнете наляво от дясната страна на екрана и кликнете върху „Настройки“. Там ще видите настройките на мрежата, както и шорткъти за регулиране на всичко – от звука до яркостта и настройките на приложението, което ползвате.

С Windows 8 можете да преглеждате и прикачвате файлове

Да, Android има вече тази функция, но Windows 8 се справя по-добре. Използвайки имейл приложението, лесно прикачвате снимки и документи с добре проектираната форма за добавяне на файлове. Детска игра е да изберете повече от един файл, независимо дали се съхранява на компютъра ви или в SkyDrive.

Windows 8 ви позволява да поставяте приложенията едно до друго

Нека кажем, че искате да съставите документ, докато слушата любимата си музика. Или пък да погледате видео, докато почиствате входящата си кутия. Това става много лесно с функцията Snap. Големината на прозореца на приложението може да се променя, за да ви бъде удобно да го  поставите до друго отворено приложение на екрана.

Internet Explorer 10 е много бърз браузър

Това е един от най-добрите браузъри и зарежда страниците мигновено след като сте въвели URL адреса. Сърфирането доставя истинско удоволствие – няма забивания и бавно зареждане.

Windows 8 е оптимизиран да работи с клавиатура

Въпреки че можете да добавите външна клавиатура на iPad, Windows 8 е оптимизиран за работа с мишка  и клавиатура. Windows 8 също така има множество клавишни комбинации, някои от които са:

Бутонът с логото на Windows – извежда  Metro старт екрана.

Win + D – появява се стандартният  Windows десктоп

Win + C – с тази комбинация ще се покаже менюто Charms

Win + H – води до  ‘Metro Share’

Win + Q – извежда прозореца ‘Metro App Search’

Win + F – извежда прозореца  ‘Metro File search’

Win + K – отваря се менюто Devices

Win + Tab – преминава се  между отворените приложения

Xbox е вграден

Ако имате Xbox ще се радвате, че приложението Xbox Live Games представя 3-D Avatar и ви дава възможност да следите за дейността на вашата игра. Можете да сваляте игри от приложението преди да се разпространят на пазара. Засега колекцията е оскъдна, но скоро се очаква игрите да се увеличат.

Windows 8 поддържа повече устройства

Операционната система поддържа повече периферни устройства, отколкото iOS, защото е базирана на Windows 7. Ако имате USB, клавиатура, принтер или камера, те ще са съвместими.  Новата Microsoft OS  прави лесен достъпа до тези устройства чрез Devices charm. Просто замахнете от дясната страна на вашия екран и можете да добавяте устройства от менюто с настройки на компютъра.

Loading Facebook Comments ...