Поредният хит на ASUS – Fonepad 7 ME175CG

Нов хит на пазара и отново от ASUS! Този път намднинаха всякакви очаквания и предполагаме, че това ще бъде новият хит на пазара след небезизвестният ME173X , за който сме писали доста.

250250170.asus-me175cg-1b009a

Kupi-150x40

Новият ASUS Fonepad 7 превъзхожда, да не кажем всички, почти всички таблети в ценовия клас!

Невероятен таблет и смартфон в едно! Вече няма нужда да носите две устройства – смартфон и таблет, а само FonePad 7! Най-добрата комбинация от двете устройства съчетани в този продукт. Цялата серия FonePad може да видите тук.

Дизайн

Таблетът се предлага в черен цвят, с 8 GB памет за съхранение на данни. А от ASUS вече са обявили още 2 нови версии, които ще допълнят семейството на Fonepad. Повече информация тук.

Задният панел, за разлика от предходното поколение, което беше с алуминиев корпус, този път е от висококачествена пластмаса със наподобяващо силикон покритие. Отзад виждаме камерата и логата на ASUS и Intel, като второто е забележимо само под определен ъгъл. В лицевата част се вижда предната камера и слушалката, а в долната част – отново логото на производителя. На дясната рамка са поместени бутона за захранването и звука, а в лявата – покрити с капаче слотовете за micro SIM и micro SD картите. Размерите на таблета са 199.5 x 120.8 x 11.35 mm, а теглото му – само 339 гр.

С по-голяма клавиатура за по-удобно писане поради липсата на стилус, както при FonePad 6 за който говорихме наскоро.

Дисплей

7.0” – инчов (17.78 cm) (1280×800) IPS капацитивен мултитъч дисплей с LED подсветка. От дисплея можете да очаквате безпогрешна работа, ярки и плътни цветове.

Процесор и памет

ASUS започват да интегрират все повече процесорите на Intel в устройствата си. Във Fonepad 7 ще открием двуядрен Intel Atom Z2520 с тактова честота 1.2GHz. Изключително производителен процесор със Hyper-Threading технология. Това е една от революционните технологии на Intel, представяни на широката аудитория. Технологията позволява 100-процентова (или стойност, близка до тази) заетост на блоковете на процесора по едно и също време. Още преди години стана ясно, че ALU и FPU частта на процесора, наред с работата с паметта и кеша, не могат да се използват едновременно и при обработката на една инструкция – все някой от тези основни блокове остава неизползваем. Така общата ефективност на ядрото пада значително. Чрез добавянето на HT този проблем в много голяма степен се преодолява – пускането на повече от една нишка за обработване позволява отделни блокове на процесора да са заети по време, когато не се изискват за обработка по друга нишка.

response_fonepad

Kupi-150x40

Предимството на тази технология е в наличието на по-стабилен мултитаскинг, особено при едновременната работа с повече от едно приложение – тогава може да видите до 50% ускорение на извършената работа за единица време. При някои специално оптимизирани програми се достига дори 80%.

Оперативната памет е 1GB LPDDR2 – нисковолтажна и енергоспестяваща памет, която работи на 1.2V за разлика от обикновената която работи на 2.5V. Това увеличава живота на батерията многократно, като не лишава таблета от производителността му.

Камера и звук

Задната камера е 5MPx с автофокус и множество опции за допълнителни настройки. Някои от тях са регулацията на баланса на бялото, ISO чувствителността, оптимизация на изображениетои други. Предната камера разполага със същите функции, но е 1.2MPx и е предвидена за видеоразгвори.

Sonicmaster озвучението придава на възпроизвежданата мултимедия страхотен звук и плътност, без излишни шумове и пращене. Говорителя е само един, но напълно достатъчен.

sonicmaster

Комуникации и интерфейси

Таблета е оборудван с 3G модул за мобилен интернет, Wi-Fi за да пестите от мегабайтите на мобилния интернет където е възможно. Bluetooth 4.0 за да свържете слушалка, смартфон, мишка, клавиатура или каквото и да е друго ус-во с Bluetooth.

Разполага и със стандартният microUSB вход за зареждане и прехвърляне на информация. Освен това поддържа и OTG (On The Go), за да може да използвате флаш памети чрез преходник (не е включен в комплекта) и други нисковолтажни устройства!

За капак FonePad 7 може да бъде полезен и като GPS устройство. maps

Батерия

Батерията в комбинация с енергоспестяващите компоненти и функциите на процесора за „заспиване“ правят този таблет изключително издръжвлив. 3950mAh батерия с живот до 10 часа при нормална целодневна употреба, според производителя и – забележете – до 35 дни в стендбай! Може би един от най-издръжливите таблети на пазара в момента! Не изпускайте тази оферта!

tablet-asus-fonepad-me175cg-3g-8gb-133605-51372-4

Kupi-150x40

В кутията на устройството ще откриете фаблета, usb кабел за прехвърляне на данни и зареждане, зарядното устройство и книжките за употреба. Поръчай сега с промо код mcard и вземи подарък microSD карта от Ardes.bg!

Последвайте ни във Facebook и Google+! А съвсем скоро очаквайте и новата томбола!

Подгответе се и за 8-ми март. Ще има много изненади и подаръци за всички Вас!

Loading Facebook Comments ...