Задава се поевтиняване не само на NAND, но и на DRAM паметите

Анализатори на DRAMeXchange са убедени, че до края на годината и особено през следващата 2019-а трябва да очакваме осезаемо понижение в крайните цени на NAND и DRAM паметите. Това, че NAND технологията постепенно става по-достъпна за максимално широк кръг от потребители, вече беше отчетено на няколко пъти през последните месеци. Интересното в случая е, че в същия смисъл вече се говори и за DRAM паметите.

Дори по-интересно е, че експертите на DRAMeXchange посочват цял букет от аргументи за прогнозата си. Една от тях например е забавеният растеж на пазара за смартфони, друга — отлагането на 10-нанометровите процесори от Intel за догодина, а трета — несигурната среда на пазара за сървъри. Ето защо се смята, че важните компоненти за настолни, но най-вече за мобилни устройства ще поевтиняват.

Колко ще се понижат цените им? Прогнозата е, че през последното тримесечие на 2018 г., тоест още през следващите седмици, цените на DRAM ще тръгнат надолу с около 5%. През 2019-а обаче се очаква понижението да достигне впечатляващите 25-30%. По всичко личи, че се задава идеалното време за ъпгрейди и закупуване на нови устройства. Ardes.bg предлага най-добрите продукти от световните водещи производители и на разумни цени.

Loading Facebook Comments ...