Първите устройства с USB 3.2 идват тази година със скорости до 20Gbps

Скоростите за пренос на данни никога не са достатъчни. Или поне винаги могат да са и по-високи. Подобренията, въведени преди години от стандарта USB 3.1, относително скоро ще бъдат засенчени от най-новата ревизия, наречена USB 3.2.

Какво трябва да знаем за иновацията? На първо място, че скоростите ще бъдат изключително сериозни и ще се доближават при тези на SSD от тип M.2 и NVMe. За да бъдем по-конкретни, ще достигат 20Gbps.

За най-добрата производителност ще се наложи да се използват висококачествени USB-C кабели. Ако кабелите не са на необходимото ниво, скоростите ще са от порядъка на до 10Gbps.

Първите дънни платки, които ще идват с интегриран USB 3.2 порт, ще излязат до края на текущата година. Те ще бъдат от висок клас и цените им ще ги правят първоначално интересни само за нишова публика. Масовото навлизане на пазара посредством продукти на Intel и AMD се очаква от 2020 или 2021 година нататък.

С други думи, стандартът USB 3.1 има още дълъг живот. Вижте в каталога на Ardes.bg всички лаптопи и настолни компютри, които го използват за зашеметяващ трансфер на данни.

Loading Facebook Comments ...