Samsung Galaxy S11+ ще позволява 50- и 100-кратно мащабиране на снимките

Очаква се на 18 февруари 2020 г. Samsung да анонсират както Galaxy S11, така и наследника на сгъваемия Galaxy Fold. Най-скъпата и най-богата на функции версия на смартфоните (Galaxy S11+) ще се възползва от революционна камера, наричана с прозвището Space Zoom — вече писахме за нея тук. Популярният сайт PhoneArena разпространи нови подробности за нейните възможности.

Основният сензор ще позволява 2-кратно оптично приближение. При друг от сензорите то ще бъде 5-кратно. Това е постигнато с помощта на перископна технология и обещава отлични телефото резултати.

По непотвърдени данни, Galaxy S11+ ще идва с модул от общо 5 сензора.

Софтуерни решения преумножават зума

Камерата на Galaxy S11+ ще бъде 108-мегапикселова. След обработка в реално време ще се постига 50-кратен хибриден зум. Ако потребителят се довери на цифровото премащабиране, приближението (или увеличението) на обектите ще бъде 100-кратно.

Смята се, че Samsung разбират именно това съчетание на технологии под термина Space Zoom. Засега не е ясно какво ще бъде качеството на преоразмерените по този начин снимки, но се предполага, че то ще бъде най-малкото прилично. Иначе едва ли компанията би заложила на реклама, включваща само впечатляващи числа.

Samsung не пестят средства за следващите си мобилни камери

Неотдавна корейският гигант заплати над 150 милиона щатски долара за придобиване на компанията Corephotonics. Този разработчик доби популярност, след като създаде перископната технология за смартфоните Oppo. Освен че служителите Corephotonics вече работят за Samsung, всичките им над сто патента ще могат да се използват за камерите в бъдещите продукти от линията Galaxy.

Актуалните умни телефони на Samsung са част от продуктовия каталог на Ardes.bg. Възползвайте се от специалните предпразнични намаления!

Loading Facebook Comments ...