Процесорите Ryzen 4000 спечелиха повече геймъри за АMD

Три нови статистики отчитат сериозен ръст в доверието на геймърите към AMD, за сметка на традиционното им предпочитание към компютърни платформи, базирани на Intel. Повишеното доверие, възлизащо на 41%, се дължи на новите процесори Ryzen 4000, анонсирани в края на миналата година. Почитателите на игровите конзоли нямат избор, тъй като доминиращите компании в този сегмент – Microsoft и Sony – залагат на AMD като доставчик на най-важните чипове.

Статистиките са изготвени от 1) Wccftech; 2) Jon Peddie Research и 3) Antikythera Intelligence and Research. Самите анкетьори са останали „изненадани“ от резултатите и не ги коментират. Но специализираните издания, сред които се нарежда и TechRadar, лесно се ориентираха в обстановката, като направиха връзката с медийния шум около процесорите Ryzen 4000.

Анкетите са направени сред 4,500 човека

Поръчката им е от различни OEM производители, хардуерни дистрибутори и магазини, продаващи компютърни системи и аксесоари за тях. Поръчителите са искали да се ориентират за нагласите на потенциалните си клиенти и в каква посока да съсредоточат търговските си усилия. Цената на 55-страничния доклад, изготвен от трите компании, възлиза на близо 9000 щатски долара.

Част от проучването е достъпна за свободно изтегляне в интернет. Така от него могат да се възползват и търговски вериги по целия свят.

Ardes.bg предлага процесори и на двете компании, които могат да се закупят самостоятелно и в готови настолни компютри и лаптопи.

Loading Facebook Comments ...