Коронавирусът може да забави конзолите PS5 и Xbox Series X

Тези дни Apple споделиха опасение, че карантините заради коронавируса могат да затруднят производството и доставките на тазгодишните айфони. По данни на изданието Business Insider, такива неприятности са надвиснали и над милиони геймъри по света, очакващи новите игрови конзоли. В публикацията се обсъжда вероятността от забавяне предимно на PlayStation 5, но следващият Xbox също ще се произвежда в Китай.

Xbox Series X беше обявен в края на 2019 година и вероятно ще бъде показан на експото Е3 2020. Официалният анонс на PlayStation 5 предстои, като се очаква до броени седмици. И двете конзоли трябва да са на пазара за коледно-новогодишния пазарен сезон на 2020 година, но това вече е под въпрос.

Всичко зависи от действията на китайските власти

Доставките на технологични компоненти са сериозно затруднени, тъй като силовите структури в Китай правят блокади на големи области. Хуманитарни групи по света критикуват „престараването“ и „драконовите мерки“ в борбата срещу разпространението на коронавируса. Вече и геймърите имат повод да се присъединят към критиците, особено ако желанието им да играят е по-голямо от страха им от болести.

Прогнозите на Business Insider и експертите, на които се позовават журналистите, може да се окажат пресилени. До този момент няма дори намек от Sony и Microsoft, че проблемите на Китай с коронавируса ще объркат сметките им за премиера на конзолите по Коледа. Ако съществува такава опасност, най-вероятно ще бъде потвърдено при анонса на PS5 и/или при демонстрациите на новия Xbox в рамките на Е3.

Ardes.bg предлага актуални игрови конзоли, геймърски лаптопи и настолни компютри.

Loading Facebook Comments ...