Sony за пореден път отмениха презентацията на PS5 заради форсмажорно обстоятелство

Вчера писахме за предстоящото шоу на Sony, на което най-накрая щеше бъде представена дългоочакваната игрова конзола PlayStation 5. Събитието трябваше да се състои в четвъртък, 4 юни, от 23:00 часа българско време. Беше планирано да се стриймва на живо през популярните платформи Twitch и YouTube.

Но в последните часове възникнаха непредвидени обстоятелства…

Презентацията на PS5 се отлага, и то отново по причини извън контрола на Sony. Миналата година компанията дори не анонсира шоуто, тъй като проблемите на Китай с коронавируса поставиха под въпрос самото излизане на конзолата в определения срок. След това дойдоха и извънредните положения по света, които пак принудиха Sony да се въздържат от провеждането на грандиозното събитие, което си представят.

Поредната отмяна на шоуто е обяснено в пост, публикуван в официалния профил на PlayStation в Twitter:

„Решихме да отложим PlayStation 5 събитието, насрочено за 4 юни.

Макар да разбираме, че геймърите по света нямат търпение да видят PS5 игрите, ние не чувстваме, че точно сега е време за празнуване, а засега искаме да отстъпим назад и да позволим на по-важни гласове да бъдат чути.“

С други думи, отмяната на събитието е във връзка с масовите протести в САЩ, провокирани от полицейското насилие, довело до смъртта на пореден чернокож. Най-вероятно сред „важните гласове“ се имат предвид и успоредно провеждащите се протести в няколко щата срещу тираничните и безконтролни мерки в пандемията от страна на неколцина губернатори. Съединените щати са важен пазар за PlayStation.

Sony пишат само, че отлагат шоуто, но не се ангажират с нова дата.

Ardes.bg ще продължи да следи ситуацията. Геймърските компютри и лаптопи, както и игровите конзоли от ново поколение са и в нашата сфера на интереси. Освен това са важна част от продуктовия ни каталог.

Loading Facebook Comments ...