Xiaomi патентоват камера за сгъваем смартфон, макар засега да нямат такъв

Снимката е само илюстративна и не представя патента, описан по-долу.

Сгъваемите смартфони не са масов продукт, който е интересен за най-широкия кръг от потребители. Но никой не може да им отрече, че са технологично постижение, което вдига реномето на производителя и вълнува все по-голяма ниша от ентусиасти. Xiaomi обаче не бързат да се отчетат със свое предложение в този сегмент.

Ако се съди по документацията, подадена в китайското патентно бюро CNIPA, компанията работи по първия си сгъваем умен телефон. Една от най-интересните му характеристики се очертава да бъдат неговите камери. За пръв път основните сензори на задния панел ще могат да се съчетават с предната селфи камера — стига устройството да е в сгънато (затворено) положение.

Подробности за иновативната система

Задният панел е с два сензора. Предният панел е само с една селфи камера. При сгъване на смартфона двата панела се припокриват и трите камери се нареждат една под друга, като могат да работят заедно за подобряване на заснетите изображения.

Съответно, в разгънато положение двете задни камери и предната работят поотделно и имат традиционната функционалност. Възможността трите камери да се съчетават е постигната чрез интересно изрязване на корпуса. Може да се предположи, че то ще позволи по-удобен и по-стабилен захват в ръцете на потребителите.

Най-добрите телефони на Xiaomi и останалите водещи производители са неизменна част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...