3 технологични гиганта създават проект Horseshoe Bend за гъвкави лаптопи

Бъдещето на гъвкавите смартфони, които вече си имат второ поколение, е обещаващо. Неотдавна Lenovo пуснаха и първия си гъвкав лаптоп, наречен ThinkPad X1 Fold. Така тенденцията официално обхвана повече технологични сегменти.

Изданието ETNews излезе с подробна информация, че три гиганта сред разработчиците и производителите на потребителска и бизнес техника са обединили усилията си в съвместен проект. Той се казва Horseshoe Bend и основната му задача ще бъде усъвършенстването на гъвкавите лаптопи. А движещите сили са Intel, Samsung и Microsoft.

Как ще бъде разпределена работата им

Началото на Horseshoe Bend практически беше поставено в началото на годината от Intel с презентацията им на технологичното изложение CES в Лас Вегас. По тази причина те ще продължат да бъдат идейните водачи. Но без партньорството на другите две компании ще им бъде трудно да напредват и да наложат концепцията си.

Ето защо ролята на Samsung се изразява в създаването на гъвкави дисплеи за лаптопи. Южнокорейската компания има опит при екраните с нестандартни форми и възможности. Все пак ще бъдат допълнително подпомагана от BOE Technology.

Основното участие на Microsoft ще бъде в осигуряването на операционна система, която да служи на устройство с такъв нетрадиционен дизайн. За целта ще поддържат контакт с Intel, за да работят заедно по процесорите за лаптопите. А сътрудничеството на Microsoft със Samsung е задължително, защото интерфейсът на операционната система ще трябва да се изобразява перфектно на необичайни дисплеи.

Ardes.bg е доверен партньор на почти всички водещи световни производители на лаптопи, като най-добрите им модели се предлагат в нашия онлайн магазин.

Loading Facebook Comments ...