Инж. Димитър Димитров с участие в събитие посветено на кръговата икономика

Инж. Димитър Димитров с участие в събитие посветено на кръговата икономика

Един от основните двигатели на възстановяването на Европа след пандемията ще бъде кръговата икономика. Това е един от акцентите, които бяха изведени от срещата, посветена на нея, организирана от БНП Париба Лични Финанси. В събитието участва и инж. Димитър Димитров, управител на Ardes.bg.

Компанията има своя принос в развитието на кръговата икономика у нас, благодарение на интегрирането на иновативни потребителски програми като “Върни своя стар лаптоп и вземи нов с отстъпка” в портфолиото си.

За европейците кръговата икономика има положителен имидж, а 52% от българите са запознати с нея

За 86% от европейците кръговата икономика има положителен имидж, 64% са запознати с нейната концепция, а 36% заявяват, че е добре развита в държавите им. В същото време в България 52% от хората са запознати с нея и само 6% мислят, че тя е наложена в страната ни. Това показва, че у нас развитието на този тип бизнес тепърва предстои.

Основна тенденция в кръговата икономика е 3R – Reduce, Reuse, Recycle (намали, използвай отново, рециклирай). Стремежът за намаляване на отпадъците, рециклирането им и удължаването на живота на продуктите е водещ принцип. В тази връзка 89% от европейците заявяват, че се опитват да рециклират, а 85% да намалят количеството на отпадъците.
Това показа изданието за 2022 година на „Обсерватория“. Годишното проучване е организирано от на една от водещите финансови групи в сектора на потребителското кредитиране в Европа – BNP Paribas Personal Finance .

Ardes.bg и БНП Париба Лични Финанси с общ проект, който да насърчи потребителите да рециклират своята ИТ техника

Ardes.bg и БНП Париба Лични Финанси разработват общ проект, който ще бъде в подкрепа на кръговата икономика в България. Той ще дава възможност за покупка на стоки на изплащане срещу връщане на употребявана техника. Инициативата на Ardes.bg и БНП Париба Лични Финанси ще се предлага за първи път у нас, предоставяйки такава специална оферта за потребителите на ИТ техника.

Ползата за клиентите ще бъде, че връщайки стара техника, ще получат изгодни условия по кредита. Те ще имат възможност да се възползват от ваучер на стойността на върнатото устройство и допълнителен бонус ваучер, които стават първоначална вноска за новата им покупка. Така повече хора ще имат достъп както до финансиране, така и до технологични продукти, независимо дали са нови или ремаркетирани.

Целта на програмата ще бъде потребителите да бъдат стимулирани да не задържат устройства, които вече не използват, а да им дадат шанс за нов живот.

Предложението ще е насочено основно към хората до 30 години без кредитна история.

А повече за програмата на Ardes.bg “Върни стар лаптоп и вземи нов с отстъпка” може да научите ТУК.

Loading Facebook Comments ...