Инж. Димитър Димитров пред Дарик Варна: „Отговорност на бизнеса е да подкрепя образованието“

Главата на ученика не е кофа, която да напълниш, а факел, който да запалиш. Това е мотото на движение „Сподели и вдъхнови”, зад което стои екип от успешни професионалисти. Те изнасят мотивационни лекции пред ученици в цялата страна, обединени от идеята за личностно развитие на младите.

Един от двигателите на “Сподели и вдъхнови” е инж. Димитър Димитров, собственик на Ardes.bg.

В интервю за Дарик Варна той сподели, че само тази година той и останалите лектори са изнесли над 75 лекции в 15 училища. Аудитория са били общо над 2500 деца и учители.

„Младите от всички възрасти имат нужда от мотивация, основно след пети клас. В девети и десети клас, когато стават зрели хора, имат най-голяма необходимост. 90 на сто от младежите не получават достатъчно подкрепа в семействата си и имат нужда от пример, в който да се припознаят и да следват”, сподели инж. Димитров. Той е убеден, че отговорност на бизнеса е да подкрепи образованието.

Лекторите на “Сподели и вдъхнови” са от различни области – има предприемачи, бизнес консултанти, университетски преподаватели и учители. Структурата е отворена и всеки може да се включи в инициативата. С някои от лекторите обаче движението се разделя, тъй като не отговарят на етичните му норми.

„Най-малкото не трябва да си търговец в храма. Избягваме въпроси, които са спорни – като религия и политика”, посочи мотивационният лектор.

Следващото събитие на “Сподели и вдъхнови” предстои тази събота, 17 юни, във Варна.

Конференцията „Училище за успех” започва в 9.00 часа в актовата зала на Първа езикова гимназия. Всеки желаещ може да присъства. В залата има 220 места, като до момента са се записали 150 души.

„Вярвам, че само след няколко години Варна може да стане сериозен център за развитие на образованието. Зависи от общността”, заяви управителят на Ardes.bg. На конференцията тази събота той ще изнесе лекция на тема „Как да направим България просперираща държава”.

След проведен конкурс за четене на книга в едно от варненските училища, от движение “Сподели и вдъхнови” обмислят конкурс за четене на книга в цяла Варна, разкри инж. Димитър Димитров.

„Няма друго познато средство, което да развива по-добре мозъка. Вярвам, че чрез четене и мислене в правилна посока можем да превърнем България в едно приятно място за живеене”, изтъкна предприемачът. Самият той си е създал навик да чете всеки ден поне 20 страници както на хартия, така и в електронен вариант.

Мотивационният лектор препоръча книгата „Седемте навика на ефективните хора” на Стивън Кови. Над 200 екземпляра от нея са подарени досега на събитията на “Сподели и вдъхнови”.

Loading Facebook Comments ...